Жебрівський відвідав населені пункти «сірої зони» Ясинуватського району

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський 15 березня в ході робочої поїздки в Ясинуватський район відвідав населені пункти в «сірій зоні», що зазнали найбільших пошкоджень в ході бойових дій.

В сел. Очеретино очільник області подарував спортивний реманент місцевій школі, пообіцявши виділити на облаштування 16 млн грн з обласного бюджету, зробивши з неї опорний навчальний заклад. Новоселівська загальноосвітня школа, відремонтована за кошти міжнародних спонсорів за участі місцевої громади, отримає від обласної влади комп’ютерний клас.

Мешканці прифронтових сіл озвучили голові Донецької ОДА найбільш наболілі питання: розбиті дороги, необхідність налагодження медичного обслуговування, неможливість відшкодування пошкодженого приватного житла з державного бюджету, незручності зі сплатою комунальних послуг через відсутність відділень «Укрпошти» та інші.

Павло Жебрівський пообіцяв узгодити питання з Донецьким облавтодором, щоб провести ямковий ремонт на найбільш розбитих ділянках. Також досягнуто домовленість із Авдіївським міським головою, щоб місцева лікарня обслуговувала мешканців навколишніх сіл.

Очільник області також зустрівся з громадським активом Авдіївки. Місто, незважаючи на посилення обстрілів останнім часом, відновлює життєзабезпечення. В свої будинки повертаються мешканці. З 25 тисяч населення, що нараховувалось у довоєнний час, зараз в Авдіївці проживає близько 20 тисяч людей. У зв’язку з цим постало нагальне питання збільшення кількості продуктових магазинів, банківських відділень, «Укрпошти», організації центрального офісу прийому комунальних платежів. Днями розпочне роботу управління державного казначейства, вирішується питання функціонування місцевого суду, державного нотаріату.

Павло Жебрівський повідомив, що місто отримає на відновлення близько 50 млн грн з обласного бюджету, ще 30 млн грн профінансує Європейський інвестиційний банк.

За словами голови Донецької ОДА, питання відновлення водопостачання в Авдіївці і запуск Донецької фільтрувальної станції перебуває на контролі обласної влади.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *