Волонтерську та благодійну допомогу в Донецькій області координуватиме Регіональна рада

«На Донеччині є потужний волонтерський рух та активісти, які виконують велику і потрібну роботу, але проблема полягає у відсутності координації та системності такої діяльності», – зазначив т. в. о. заступника очільника області Ігор Стокоз на засіданні Регіональної ради з координації роботи щодо надання волонтерської та благодійної допомоги в Донецькій області.

У роботі Регіональної ради, яка відбулася в Краматорську з ініціативи Департаменту з питань внутрішньої політики ДонОДА, взяли участь керівники профільних департаментів облдержадміністрації, представники громадських та волонтерських організацій області.

Директор департаменту з питань внутрішньої політики Олександр Меланченко розповів, що Рада як консультативний орган при ДонОДА створена з метою забезпечення взаємодії влади з благодійними та волонтерськими організаціями для надання допомоги літнім людям, інвалідам, дітям-інвалідам та дітям-сиротам, багатодітним сім’ям, переселенцям, а також учасникам АТО і сім’ям загиблих бійців.

Через відсутність єдиної стратегії, робота в цьому напрямку поки що носить дещо хаотичний характер. Разом з тим, виникають проблеми, які вимагають швидкого реагування. Тому було запропоновано розглянути можливість створення координаційного штабу для забезпечення оперативності, системності та логістики в наданні допомоги нужденним категоріям громадян.

Говорячи про проблеми внутрішньо переміщених осіб, позаштатний радник міністра соціальної політики України та координатор волонтерського руху «SOS Краматорськ» Олександр Ворошков запропонував влітку залучати студентів-переселенців з прифронтової території до проектів з відновлення зруйнованого житла. «Деяким студентам з числа ВПО влітку навіть поїхати нікуди. Але якщо організувати щось на зразок будівельних загонів, у них з’явиться не лише заняття, а й можливість заробити», – сказав він, додавши, що ряд міжнародних організацій позитивно поставилися до цієї ініціативи. Начальник обласного управління у справах сім’ї та молоді Лілія Золкіна, в свою чергу, зазначила, що в області вже створюється Молодіжний центр праці, з яким можна взаємодіяти в цьому напрямку.

Учасники обговорили також питання щодо формування єдиної бази переселенців Донецької області, яка допоможе в координації надання допомоги ВПО.

За інформацією Департаменту з питань внутрішньої політики ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *