США: Сандерс переміг Клінтон у Вашингтоні

Американський сенатор Берні Сандерс під час перегонів за висунення кандидата у президенти США від Демократичної партії переміг у трьох штатах – у Вашингтоні, Алясці та Гаваях.

За попередніми даними, пан Сандерс отримав понад 70% голосів на кокусах у всіх цих штатах, випередивши Гілларі Клінтон.

Вашингтон був найбільш важливим з трьох штатів під час суботніх попередніх виборів, оскільки тут можна було заручитись підтримкою 101 делегата. На Алясці – 16, на Гаваях – 25.

Незважаючи на останні перемоги, Берні Сандерс відстає від лідера перегонів Гілларі Клінтон.

Перед суботніми кокусами, пані Клінтон заручилась підтримкою 1 223 делегата, в той час як пан Сандерс – 920. Враховуючи суперделегатів, які вже заявили, яких кандидатів підтримуватимуть, пані Клінтон мала 1 692 голосів проти 949 за пана Сандреса.

У кандидатів на номінацію попереду ще значно більші штати – Каліфорнія, Пенсильванія та Нью-Йорк. За даними соціологічних опитувань, у цих штатах наразі виграє Гілларі Клінтон.

Для перемоги в номінації від Демократичної партії необхідно набрати 2 383 голосів делегатів.

У Республіканській партії у суботу не проводили попередніх виборів. Наразі у перегонах на номінацію від партії лідирує Дональд Трамп, який заручився підтримкою 739 делегатів. Тед Круз має підтримку 465 делегатів, за даними агенції AP.

Щоб виграти номінацію Республіканської партії необхідна підтримка 1 237 делегатів.

What’s wrong with the BBC? This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *