Генпрокуратура повідомила про підозру двом «тітушкам» за незаконне позбавлення волі людини

Управлінням спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України продовжується розслідування кримінального провадження від 07.04.2015, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 296, ч. 4 ст. 296, ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127 КК України, за фактами нападів на учасників акцій протесту та окремих громадян, викрадення людини та катування вчинених 21 січня 2014 року, близько 21 год. 30 хв. – 22 год. групою осіб в районі станції метро «Петрівка», які було організовано керівником громадської організації «Оплот» та однойменного бійцівського клубу Є. Жиліним.

25.03.2016 у вказаному кримінальному провадженні повідомлено про підозру двом цивільним особам, так званим «тітушкам» у пособництві незаконному позбавленню волі людини, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням потерпілому фізичних страждань, а саме у сприянні вчиненню вказаного злочину іншими співучасниками наданням засобів та усуненням перешкод, а також у пособництві вчиненню катування, тобто умисного заподіяння сильного фізичного болю, фізичних та моральних страждань шляхом мучення та інших насильницьких дій з метою примусити потерпілого вчинити дії, що суперечать його волі – отримати від нього відомості та визнання, здійсненого за попередньою змовою групою осіб, а саме у сприянні вчиненню вказаного злочину іншими співучасниками наданням засобів та усуненням перешкод, тобто злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 146, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 127 КК України.

Печерським районним судом м. Києва в задоволенні клопотання Генеральної прокуратури України про застосування підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відмовлено, водночас застосовано цілодобовий домашній арешт.

На даний час тривають експертизи щодо вилучених в ході обшуку за місцем проживання підозрюваного речовин, які мають ознаки наркотичних, та боєприпасів, за результатами яких дії останнього можуть бути додаткового кваліфіковано за відповідними статтями Кримінального кодексу України.

Управління зв’язків з громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *