На Херсонщині заявляють про посилення заходів безпеки після вторгнення російської авіаціїГолова Генічеської районної держадміністрації

На Херсонщині заявляють про посилення заходів безпеки після вторгнення російської авіації

Голова Генічеської районної держадміністрації Олександр Воробйов в інтерв’ю "Крим.Реалії" заявив, що в разі вторгнення у повітряний простір України російської авіації «буде дано адекватну відсіч». Так Воробйов прокоментував нещодавню ситуацію, коли російський вертоліт порушив повітряний простір України в районі Арабатської стрілки.

«Позиції Генічеського району з боку Арабатської стрілки будуть посилені спеціальними засобами для відображення таких вторгнень у повітряний простір України», – підкреслив Воробйов.

Держприкордонслужба України повідомляла, що 23 березня російський вертоліт Мі-8 порушив повітряний простір Херсонської області.
За даними українського прикордонного відомства, вертоліт перетнув косу Арабатська стрілка над газорозподільної станцією, зробив поворот на південь над українською газодобувною платформою «Стрєлкова-5» в Азовському морі, а потім перетнув адміністративний кордон Херсонської області вбік АР Крим.
Напередодні Воробйов повідомив про проведення з 28 березня по 2 квітня 2016 року командно-штабних навчань для перевірки взаємодії Збройних сил України і готовності відбиття атаки в разі можливого вторгнення на материкову частину України. Підтвердження інформації в Міноборони України поки немає.

http://www.milnavigator.com/uk/na-xersonshhine-zayavl..


Посилання
www.milnavigator.com

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *