Національна поліція УкраїниSviđa mi se stranicaПід час спецоперації у Мар’їнському районі встановлені 17 бойовиків,

Національна поліція УкраїниSviđa mi se stranica

Під час спецоперації у Мар'їнському районі встановлені 17 бойовиків, розкрито 16 злочинів

Такий результат тижневого комплексного відпрацювання прифронтових міст Мар’їнки, Красногорівки, Курахового та прилеглих селищ. Спецзаходи проведено поліцією Донеччини спільно з Нацгвардією в рамках контрдиверсійних дій.

Зведений загін, до складу якого увійшли 90 співробітників обласного главку поліції, місцевих правоохоронців та нацгвардійців, перекрив територію поблизу лінії бойових дій. Мета оперативно-превентивних заходів – забезпечення безпеки мирних мешканців, запобігання терактам, виявлення бойовиків і їх пособників, припинення незаконного обороту зброї, боєприпасів і вибухівки та боротьба з мародерством.
Правоохоронцями перевірено 488 транспортних засобів та понад 2 тисячі фізичних осіб.

В результаті ретельних перевірок та цілеспрямованих оперативних дій поліцейські отримали свідчення відносно 17 осіб, які входять до складу бойових підрозділів «ДНР». Їх особи встановлено, тривають подальші слідчо-оперативні заходи.
Крім того, виявлено 16 громадян, що мають зв’язки з учасниками незаконних збройних формувань, та інформатор терористів.
Так, в ході відпрацювання м. Красногорівки співробітники поліції встановили місцевого мешканця 1979 року народження, який підозрюється у причетності до передачі терористам даних про пересування військової техніки Збройних сил України та МВС.
Оперативні спецгрупи відпрацювали 89 адрес, за якими можуть перебувати члени збройних угруповань, та понад 40 потенціальних місць переховування осіб, що перебувають у розшуку. За результатами перевірок затримані двоє розшукуваних за вчинення злочинів та отримані цінні оперативні дані, які допоможуть слідству.
Поліцейські розкрили 16 злочинів та виявили 28 адміністративних правопорушень.

Бійці спецзагону припинили 6 фактів обігу нелегальної зброї та запобігли теракту. Вилучено схрон з великою кількістю боєприпасів та вибухівки, заготований терористами для проведення диверсій на мирних територіях України. Злочинні плани бойовиків зруйновано.

Правоохоронці розкрили 5 крадіжок: мародери затримані, з ними працюють слідчі.
Задокументовано 2 факти незаконного металобізнесу та 2 наркозлочина.

До адміністративної відповідальності притягуються 6 осіб, які займалися самогоноварінням. Вилучено 360 л самогону та браги, апарати для виготовлення спиртного напою.

Співробітниками, які стежать за безпекою на дорогах, складено 12 адміністративних протоколів за порушення транспортної дисципліни.
Перевірено 80 власників зареєстрованої зброї, за фактами порушень складено 10 адмінпротоколів.

Відділ комунікації ГУНП в Донецькій області
http://www.npu.gov.ua/uk/publish/article/1866212
#Донецьк #поліція #АТО

Більше фото – за посиланням

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *