Голова Донецької ОДА і керівник Регіональної місії USAID обговорили напрямки співпраці

Сьогодні в Краматорську відбулась офіційна зустріч керівництва Донецької облдержадміністрації з делегацією Регіональної місії USAID в Україні, Молдові та Білорусі. Сторони обговорили пріоритетні напрямки співпраці.

«На цей рік обласна влада має амбітний план, і ми б хотіли реалізувати його з вашою допомогою. Йдеться про створення 7 Центрів надання адміністративних послуг у містах Маріуполь, Краматорськ, Слов’янськ, Костянтинівка, Дружківка, Бахмут і Лиман. Населення цих пунктів складає більше 70% людей, які проживають на підконтрольній українській владі території», – розповів голова облдержадміністрації.

Всього за два роки в області заплановано відкрити 38 ЦНАПів. За словами Павла Жебрівського, необхідний фінансовий ресурс становить близько 420 млн гривень.

«Будівництво 7 Центрів буде коштувати нам дешевше, ніж один подібний в Одесі. Зараз ми працюємо над тим, щоб мати ефективний інструмент як для надання послуг громадянам, так і для боротьби з корупцією на побутовому рівні», – зауважив очільник області.

Він також розповів представникам USAID про економічний стан регіону та підкреслив необхідність допомоги у кредитуванні малого і середнього бізнесу, залучення інвесторів у економіку Донеччини.

«Дуже важко очікувати наплив інвестицій у зону проведення Антитерористичної операції, але ми сподіваємося на міжнародну допомогу в цьому питанні», – наголосив голова Донецької ОДА.

В ході зустрічі керівник області окреслив представникам USAID ситуацію на контрольних пунктах в’їзду-виїзду. На сьогодні всі КПВВ достатньо обладнані, працюють медичні працівники, організоване транспортне обслуговування.

«За останній місяць значно збільшилась кількість громадян, які перетинають лінію розмежування. Щодня це приблизно 30 тисяч людей в обох напрямках», – повідомив голова Донецької ОДА.

За його словами, одним із пріоритетних напрямів  роботи обласної влади залишається освіта. Наразі профільним департаментом облдержадміністрації розроблено проект дистанційного навчання для дітей, які перебувають на окупованій  території. «Ми будемо вдячні вам за допомогу в реалізації освітніх проектів», – зазначив очільник області.

Виконуючий обов’язки директора Регіональної місії USAID в Україні, Молдові та Білорусі Джон Пеннелл підтвердив готовність допомагати Донеччині: «Ви надасте нам інформацію про напрямки роботи, після їх розгляду, я  думаю, що ми будемо плідно співпрацювати».

Він запевнив, що спеціалісти USAID мають досвід підтримки малого та середнього підприємництва, освітніх програм, зокрема формування опорних шкіл. Також в організації готові найближчим часом розпочати проект по створенню робочих місць на Донеччині.

«Є програми лідерства для підтримки та навчання майбутніх керівників громад. Децентралізація – дуже важливий процес для України, тут наші зусилля з Євросоюзом рухаються в одному напрямку», – зазначив Джон Пеннелл.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *