Профільний комітет ВР дозволив зняти недоторканність з одеського судді-втікачаПрофільний комітет Верховної Ради України підтримав

Профільний комітет ВР дозволив зняти недоторканність з одеського судді-втікача

Профільний комітет Верховної Ради України підтримав звернення Верховного суду України про зняття суддівської недоторканності з судді Малиновського районного суду Одеси, повідомили в прес-службі Національного антикорупційного бюро України, передає «Інтерфакс-Україна».

Крім того, як Спеціальна антикорупційна прокуратура повідомила судді про підозру за статтею «одержання неправомірної вигоди», зазначили в НАБУ.

«Антикорупційна прокуратура звернулася до Верховного Суду України з клопотанням про надання дозволу на притягнення до відповідальності судді Малиновського суду. Верховний Суд підтримав це клопотання і звернувся до профільного комітету парламенту, який, у свою чергу, дав дозвіл на зняття суддівської недоторканності», — повідомили в прес-службі.

При цьому, у НАБУ уточнили, що у засіданні комітету приймав участь антикорупційний прокурор.

«У засіданні профільного комітету брав участь особисто заступник генерального прокурора України, антикорупційний прокурор Назар Холодницький, і профільний комітет одноголосно підтримав це рішення», — уточнили в НАБУ.

Окрім того, член правового комітету Олександр Черненко зазначив, що йдеться саме про суддю Олексія Бурана.

«Щойно, на засіданні Комітету з питань правової політики і правосуддя, підтримали подання про згоду на затримання та арешт одеського судді-стрілка Олексія Бурана. Слово за ВР», — сказав Черненко.

Як повідомлялося, напередодні директор НАБУ Артем Ситник повідомив президенту України Петру Порошенку про спробу затримання слідчими НАБУ на хабарі в 500 тисяч грн судді, який відкрив вогонь і втік.

Раніше у НАБУ заявили, що розшукали суддю-втікача з Одеси.
http://www.hromadske.tv/society/profilnii-komitet-vr-..

www.hromadske.tv

Профільний комітет ВР дозволив зняти недоторканність з одеського судді-втікача

Судді Олексію Бурану повідомлено про підозру

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *