Військовою прокуратурою до суду направлено обвинувальний акт щодо злочинної групи, яка планувала вчинити розбійний напад в Одесі

Як повідомлялось раніше, у листопаді 2015 року офіцерами військової прокуратури Південного регіону України спільно с працівниками СБУ попереджено вчинення розбійного нападу та затримано 5 осіб.

Досудовим розслідуванням установлено, що зазначені особи підготувались до вчинення нападу із застосуванням зброї та насильства, з метою заволодіння значною сумою грошових коштів. До складу групи входили, серед інших, один діючий співробітник Державної міграційної служби в Одеській області та двоє колишніх правоохоронців: один з яких раніше судимий, а інший звільнений за вчинення дисциплінарного проступку.

Під час санкціонованого слідчим суддею обшуку автомобіля, на якому пересувалися нападники, виявлено та вилучено знаряддя злочину, у тому числі, зброю, формений одяг правоохоронних органів, маски, пластикові наручники та металеві молотки для нанесення тілесних ушкоджень.

У одного з підозрюваних під час обшуку виявлено наркотичні засоби.

У ході слідства також встановлено участь двох співучасників злочинної групи у виготовленні та збуті та підробленого паспорту громадянина України.

Дії злочинців кваліфіковано за ч. 1 ст. 14, ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 358, ч. 2 ст. 369-2 КК України (готування до розбійного нападу організованою групою, незаконне зберігання наркотичних засобів, підроблення документів, зловживання впливом).

Усі підозрювані утримуються під вартою.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *