Бахмут зустрічає львівських художників

У приміщенні Артемівського краєзнавчого музею розпочалася культурно-мистецька акція «Львівська палітра», що проходить під патронатом Управління культури і туризму Донецької обласної державної адміністрації. В рамках акції було представлено експозицію «Від Львова до Бахмута», де представлені картини видатних художників Донецької та Львівської області.

Це перша виставка, яка творчо об’єднала  митців східних та західних регіонів України.  Куратор акції Софія Каськун, директор музею «Жовківський замок Львівської національної галереї ім. Б.Возницького», розказала, що ідея акції виникла під час проведення Бахмутського вернісажу у Жовкві. Тоді вперше за 100 років були презентовані роботи донецької художньої школи.

«Ми знайомі з Харківською, Київською художніми школами. У 2014 році в Жовкві проходив міжнародний музейний пленер «Ідеальність задуму – відкритий простір мистецтва», на який приїхали художники з багатьох регіонів України та з-за кордону. На жаль, художників з Донеччини у нас так і не було: ми не мали прямих зв’язків з митцями Донбасу. І під час Бахмутського вернісажу заочно познайомилися з багатьма талановитими художниками Східної України. Я рада, що нашу виставку відвідали творчі люди Бахмута», – наголосила Софія Каськун. 

За інформацією управління культури і туризму ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *