Гаазький трибунал виправдав Шешеля

Міжнародний трибунал ООН по колишній Югославії визнав лідера Сербської радикальної партії Воїслава Шешеля невинуватим у воєнних злочинах.

“Шешель тепер є вільною людиною”, – постановив головуючий суддя Жан-Клод Антонетті. Під час оголошення вердикту, він сказав що прокуратура не подала достатньо доказів по жодному з дев’яти пунктів звинувачень.

Пана Шешеля звинувачували у депортаціях цивільних, вбивствах, тортурах, знищенні та викраденні майна, залякуванні й підбурюванні до військових злочинів.

Прокурори вимагали для нього 28 років в’язниці.

Сам він завжди заперечував участь у воєнних злочинах в Хорватії та Боснії з серпня 1991 року по вересень 1993 року.

Лідер Сербської радикальної партії добровільно здався Міжнародному трибуналу на початку 2003 року, одразу після того, як йому пред’явили звинувачення.

У листопаді 2014 пана Шешеля тимчасово звільняв суд, тому що він потребував лікування від онкологічного захворювання. Він чекав вирок на волі.

У 2015 році міжнародний трибунал відкликав своє рішення про його звільнення.

Під час судового процесу Шешелю не раз виносили догану та карали за залякування свідків й неповагу до Міжнародного суду ООН.

What’s wrong with the BBC? This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *