Ранкові новини від Дениса П’ятигорця1. “Президент і керівництво АП провели низку зустрічей з позафракційними

Ранкові новини від Дениса П’ятигорця

1. "Президент і керівництво АП провели низку зустрічей з позафракційними мажоритарниками, пропонуючи їм вступити до фракцій БПП і Народний фронт з тим, щоб довести чисельність цих двох фракцій до розміру, який складе 226 голосів" – заявив Лещенко. Таким чином банкова намагається обійтися без Йулі та її забаганок.

2. Міністр оборони Степан Полторак анонсував проведення переатестації співробітників міністерства з послідуючим скороченням штату. «Мушу визнати, що неможливо працювати ефективно при такому роздутому штаті – 770 посад лише у Міністерстві», – зазначив Полторак.
3. Кількість охочих піти в армію на контракт у 2016 році зросла приблизно у 25-35 разів порівняно з попереднім роком. Про це на засіданні уряду в середу повідомив міністр оборони Степан Полторак.
4. Дії Генеральної прокуратури України викликають побоювання з боку Європейського союзу. Про це йдеться в коментарі посла ЄС в Україні Яна Томбінського у Facebook. "За минулий період я був дуже стурбований новинами з Генпрокуратури. Відсутністю відчутних результатів розслідувань, в тому числі подій в Києві і Одесі в 2014 році, діяльності чиновників колишнього режиму, які були внесені в санкційний список на прохання української влади. Ті прокурори, які вважалися орієнтованими на реформи, або пішли у відставку, або були позбавлені можливості проводити розслідування і реформи", – зазначив Томбінський.
5. Великобританія буде уважно відстежувати процес призначення генерального прокурора України. Про це в Twitter написала посол Великобританії Джудіт Гоф. "За погодження з моїм колегою з Європейського союзу, головою представництва ЄС Яном Томбінським – ред.) ми продовжимо спостерігати за розвитком подій у Генеральній прокуратурі", – повідомила Гоф.
6. Давид Сакварелідзе не хоче повертатися до ГПУ. "Я не буду працювати в тій прокуратурі, де працюють за замовними справами, де працюють люди, які повертаються зі старої системи, де працюють люди, які мене вносили в "чорний список Царьова", – наголосив Сакварелідзе. Короче, Давід дав зрозуміти, що прийде в ГПУ лише Генпрокурором, а поки він включається в політичну боротьбу. І тепер кожна відрижка з рота ГПУшної «говорящої голови» Куценка буде ще одним політичним балом для Давіда. ГПУ можна привітати – вони сприяли народженню потужної політичної фігури з правильною риторикою. В умовах коли 91% українців вважає корупцію проблемою, слова Сакварелідзе потраплятимуть чітко в ті базові стереотипи, які склалися в суспільстві.
7. Prozzoro рулить! З 1 квітня центральні органи влади та держпідприємства будуть проводити більшість закупівель через систему ProZorro. З 1 серпня ця процедура стає обов’язковою для всіх, хто здійснює закупівлі бюджетним коштом. До цього часу система працювала в тестовому режимі.
Результати роботи в тестовому режимі наступні:
– 4000 організацій проводили свої закупівлі через систему ProZorro;
– Більше 13000 підприємств та підприємців взяли участь в торгах через систему ProZorro;
– Більш 1 мільярда грн. було зекономлено для бюджету по результатам торгів.
Тендерний барига король Антон Яценко, який за часів прем’єрства Йулі перебуваючи в її партії побудував цілу схему викачування грошей з державних закупівель, сьогодні, напевне, зробив ляльку Вуду з обличчям Макса Нефьодова та втикає в неї голки.
8. Міністр сільського господарства Нідерландів Мартейн ван Дам публічно закликав голландських підприємців підтримати ратифікацію угоди про Асоціацію з Україною на референдумі, що відбудеться 6 квітня.
9. Нідерландська компанія CTP виділить від 75 до 80 млн євро на будівництво індустріального парку у Львові. Ключовими клієнтами парку стануть компанії-виробники автомобільних комплектуючих. З появою об'єкта з'явиться 2 тис. нових робочих місць.

Раша тудей/Раша гудбай

1. Росія здійснює повний контроль над окупованими районами Донбасу. Про це пише німецька газета Bild з посиланням на документи. Контролюють сепаратистські регіони шість робочих груп п'яти російських міністерств. Так, серед тих, хто керує Донбасом, вказані віце-прем'єр уряду РФ Дмитро Козак, який також є близьким другом Путіна, заступник міністра економічного розвитку РФ Сергій Назаров, заступник міністра фінансів РФ Леонід Горнін. Управляє тіньовим урядом ФСБ. Видання пише, що на одному із засідань комісії був присутній представник компанії ДТЕК, яка належить Ринату Ахметову. Коротше, німці попалили всю хату й кремлівським рєшалам і донецькому гудку. Цікаво, чи перевірятиме СБУ цю інформацію? Бо тут як мінімум – державна зрада. Хоча… Шевцова також звинуватили в державній зраді і що? Пацан мало того, що на волі, так про нього навіть ЗМІ забули, не кажучи вже про правоохоронців.
2. #Многоходовочка . Росія, незважаючи на анонсоване виведення військ, інтенсивно продовжує постачати озброєння на свою сирійську базу. Про це йдеться в дослідженні Reuters. За інформацією агентства, Росія постачає до Сирії більше обладнання, ніж було вивезено назад.
3. #Многоходовочка. Міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хаммонд заявив, що поведінка Російської Федерації на світовій арені є "загрозою і викликом". "Росія ігнорує загальноприйняті норми поведінки і порушує правила, що склалися в системі міжнародних відносин. Це являє собою загрозу і виклик для всіх нас", – сказав Хаммонд.
4. #Многоходовочка. Пентагон розмістить в Східній Європі додаткову, третю бронетанкову бригаду, яка налічує 4,2 тис. Військових для стримування «російської агресії». Перекинуть 250 танків, БМП і артилерійських установок. Тобто якщо раніше Росію нервували гіпотетичні ПРО, які здатні відбити гіпотетичний ракетний удар росіян, то тепер там реальні війська будуть стояти, які здатні атакувати.
5. Витрати нафтогазових компаній США на розвідку і видобуток знизилися на третину в 2015 році через впровадження більш ефективних технологій. Про що це, власне, говорить? Якщо стисло, то при зростанні кількості видобутої нафти її ціна падає. Коли ціна падає нижче собівартості сланцевої нафти (а її видобуток найдорожчий), то її видобуток припиняється, загальна кількість видобутої в світі нафти зменшується і ціна на нафту знову починає рости. Коли ціна піднімається до певного рівня видобування сланцевої нафти знову стає прибутковим, її знову починають видобувати. Кількість нафти в світі знову збільшується і ціна знову падає. І так постійно. Так от тепер ціна на нафту може впасти ще нижче за минулорічний мінімум.
6. Торгові вантажоперевезення між країнами Митного союзу перестали бути вигідними після введення так званого «податку Ротенберга» і системи «Платон». Про це, а також про необхідність відповідних заходів для далекобійників з Росії повідомляє казахстанський телеканал «Алмати». Щось в них з тим Митним союзом все гірше та гірше.
7. #ДєдиКредітовалі . Російські пенсіонери рятуватимуть банк Ротенберга. Фінансова стійкість держкорпорації Зовнішекономбанк (ЗЕБ) буде досягнута за допомогою розміщення на її депозитах коштів Пенсійного фонду Росії (ПФР), державного бюджету, Центробанку і держкомпаній.
8. #Многоходовочка. І трохи про банки Росії. Іноземці перестали інвестувати в російські банки. Частка іноземців в капіталі банків РФ за минулий рік скоротилася з 18,4% до 14,27%.
Доброго ранку, Хунта!
https://www.facebook.com/denis.pyatigorets/posts/1020..


Посилання
www.facebook.com

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *