В Донецькій області найбільший в України бюджет з фінансування інфраструктури – Жебрівський

Сьогодні на засіданні колегії облдержадміністрації під керівництвом голови Донецької ОДА Павла Жебрівського було розглянуто і прийнято програму соціально-економічного розвитку регіону на 2016 рік.

Директор департаменту економіки Олег Свинаренко розповів про пріоритетні завдання розвитку інфраструктури області на цей термін. Серед них освіта, сфера життєзабезпечення, надання соціально-економічних послуг, підвищення енергоефективністі.

Всього в області на цей рік передбачено профінансувати 635 інфраструктурних об’єктів на суму 3,6 млрд грн.

 «Я звертаю увагу голів адміністрацій. Одним із ключових завдань розвитку області є освіта. Це майбутнє Донеччини та майбутнє України. Тому ми найбільше фінансового ресурсу вкладаємо саме у цю галузь – майже 20% загального ресурсу», – наголосив Павло Жебрівський.

Також Олег Свинаренко повідомив, що з початку року в системі електронних закупівель ProZorro проведено 185 тендерів на плановану суму 6,9 млн. грн. Економія бюджетних коштів по завершеним закупівлям склала 1,66 млн. грн. або майже 20%.

Павло Жебрівський наголосив, що з 1 квітня Донецька область першою серед регіонів одночасно з органами центральної влади матиме можливість здійснювати запорогові закупівлі в електронній системі ProZorro.

«Жодні послуги і торги без системи ProZorro не будуть функціонувати. Зекономлені кошти залишатимуться у місцевої влади. На ці гроші ми невідкладно будемо затверджувати наступні проекти», – підкреслив очільник області.

Також Павло Жебрівський наголосив на необхідності створення ОСББ відповідно до Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». З 1 липня поточного року в області буде запроваджена робота щодо повної передачі права власності на управління багатоповерхівками безпосередньо мешканцям.

«Ціни на газ, на жаль, будуть збільшуватися. При цьому до 40% тепла можна економити при проведенні належної тепломодернізації будинку. Для цього і потрібно створювати об’єднання співвласників», – наголосив він.

Під час засідання колегії очільник області також порадив Олегу Свинаренку перейняти досвід колег з Луцька, Вінниці та Києва зі створення Центрів надання адміністративних послуг.

На реалізацію заходів Програми у 2016 році передбачається спрямувати 7,8 млрд. грн. З них 1,1 млрд. – з державного бюджету, 1,7 млрд. – з обласного, 1,4 млрд. – з бюджету міст та районів, 1,7 млрд. – кошти підприємств, 1,9  – інші джерела.

Павло Жебрівський зауважив, що жодна інша область України не має такого великого бюджету на розвиток інфраструктури.

Повну версію презентації до проекту Програми соціально-економічного розвитку регіону на 2016 рік можна завантажити тут.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *