Обласну програму поводження з відходами вкотре відправили на доопрацювання

Сьогодні під час засідання колегії облдержадміністрації заступник голови ОДА Віктор Ремський висловив незадоволення Програмою поводження з відходами у Донецькій області на 2016-2020 роки та вкотре відправив на доопрацювання.

За словами директора департаменту екології та природних ресурсів Сергія Натруса, програмою передбачено побудову 4 регіональних центрів утилізації відходів у Краматорську, Маріуполі, Кураховому та Добропіллі. Також пропонується створити сміттєсортувальні центри у Волновасі, Великій Новосілці, Олександрівці, Лимані та Слов’янську. Подібна організація мережі дозволить охопити всю Донецьку область, не залишивши жодної території, де не прибиратиметься сміття.

«Виконання програми дозволить закрити 18 сміттєзвалищ в області, ресурс яких вичерпано. Ми зможемо змінити стару схему поводження з твердими відходами, що призводила до виникнення несанкціонованих звалищ у лісах, на берегах річок, територіях, прилеглих до населених пунктів», – доповів Сергій Натрус.

За його словами, програму привели у відповідність до плану формування об’єднаних територіальних громад. Водночас у керівників області залишилось чимало питань, наскільки комплексно заплановані заходи вирішуватимуть проблему забруднення навколишнього середовища.

«В цій програмі не передбачено, що робити з промисловими відходами, шлаками, медичними відходами, свинарниками. Я не бачив ніякої конкретики щодо заводів», – наголосив заступник голови ОДА Віктор Ремський.

Павло Жебрівський доручив заступнику та директору профільного департаменту протягом квітня спільно допрацювати програму та представити для затвердження на наступне засідання колегії.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *