Ось з кого треба брати приклад Райніну, як перейменовувати вулиці згідно…

Закарпатська обладміністрація – Москаль перейменував ще 27 вулиць, 19 із яких – на честь загиблих на Донбасі військовихОсь з кого треба брати приклад Райніну, як перейменовувати вулиці згідно Закону про декомунізацію. Варто звернути увагу, що перейменовуються Жовтнева, Мічуріна, Гагаріна, Суворова, Заводська та ін. без жодних проблем.

МОСКАЛЬ ПЕРЕЙМЕНУВАВ ЩЕ 27 ВУЛИЦЬ, 19 ІЗ ЯКИХ – НА ЧЕСТЬ ЗАГИБЛИХ НА ДОНБАСІ ВІЙСЬКОВИХ

Голова ОДА Геннадій Москаль провів нараду за участі керівників райдержадміністрацій, а також голів міст, селищ та сіл, де проживали військові, що загиблі в ході бойових дій на Донбасі. Оскільки «прокомуністичних» топонімів у цих населених пунктах уже немає, на нараді прийнято рішення перейменувати на честь загиблих вулиці з радянськими чи нейтральними назвами, присвоєними свого часу райкомами КПУ.

Натомість вулиці, які підпадають під дію закону про декомунізацію, в кількох селах, де, на щастя, немає загиблих військових, отримали нові назви на честь визначних осіб минулого.

Згідно з розпорядженням Г.Москаля, вулицю Горького в селищі Батьово Берегівського району Закарпатської області перейменовано на вулицю Сергія Кузьменка (боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у вересні 2014р., похований у Батьові).

Вулицю Криву в місті Берегово – на вулицю Михайла Тимощука (боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у серпні 2014р. на Луганщині, похований у Бергові).

Вулицю Свободи в місті Берегово – на вулицю Шандора Товта (старший сержант 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у лютому 2015р. в Дебальцево, похований у Берегові).

Вулицю Польову в селі Чорнотисово Виноградівського району – на вулицю Миколи Будза (командир взводу 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у листопаді 2014р. біля Дебальцева, похований у Чорнотисові).

Вулицю Гагаріна в селі Лавки Мукачівського району – на вулицю Віталія Гопонька (сержант 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у серпні 2014р. на Луганщині, похований у Лавках).

Вулицю Автомобільну в селі Лавки Мукачівського району – на вулицю Ярослава Костя (боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у лютому 2015р. біля Дебальцева, похований у Лавках).

Вулицю Чонкашську в селі Нове Давидково Мукачівського району – на вулицю Олександра Тербана (боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у січні 2015р. біля Дебальцева, похований у Новому Давидкові).

Вулицю Заводську в місті Рахів – на вулицю Олексія Калинюка (боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у липні 2014р. на Луганщині, похований у Рахові).

Вулицю Терешкової в місті Рахів – на вулицю Василя Мартинюка (боєць окремої механізованої 24-ї бригади. Загинув у серпні 2014р. на Луганщині, похований у Рахові).

Вулицю Комарова в місті Рахів – на вулицю Михайла Марфіча (боєць 51-ї окремої механізованої бригади. Загинув у серпні 2014р. на Донеччині, похований у Рахові).

Вулицю Терешкової в селищі Буштино Тячівського району – на вулицю Павла Дурунди (боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у вересні 2015р. на Луганщині, похований у Буштині).

Крім того, розпорядженням голови ОДА головну вулицю села Тихий Великоберезнянського району найменовано на честь Володимира Гафіча (командир відділення 128-ї гірсько-піхотної бригади, уродженець с.Тихий. Загинув у серпні 2014р. на Луганщині).
Головну вулицю села Смереково Великоберезнянського району найменовано на честь Віталія Мореки (боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у жовтні 2014р. на Луганщині, похований у Смерекові).

Головну вулицю від №243 до №299 села Скотарське Воловецького району найменовано на честь Руслана Ігнатишина (боєць 93-ї окремої механізованої бригади. Загинув у липні 2015р. на Донеччині, похований у Скотарському).

Головну вулицю від №146 до №163 села Негровець Міжгірського району найменовано на честь Василя Пойди (боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у вересні 2015р. на Луганщині, похований у Негровці).

Головну вулицю від №456 до №466 села Негровець Міжгірського району найменовано на честь Василя Росохи (співробітник патрульної служби міліції особливого призначення «Свята Марія». Загинув у лютому 2015р. на Донеччині, похований у Негровці).

Головну вулицю від №974 до №1047 села Синевир Міжгірського району найменовано на честь Сергія Цімботи (боєць 93-ї окремої механізованої бригади. Загинув у липні 2015р. на Донеччині, похований у Синевирі).

Новостворену вулицю в урочищі „Дем’янчі” міста Свалява найменовано на честь Віктора Шепентала (працівник Чопського прикордонного загону. Загинув у жовтні 2014р. на Донеччині, похований у Сваляві).

Головну вулицю від №1 до №151села Нижнє Солотвино Ужгородського району найменовано на честь Анатолія Голика (боєць 101-ї окремої бригади. Загинув у січні 2015р. на Донеччині, похований у Нижньому Солотвині).

Новоутворену вулицю в кварталі новобудов села Оріховиця Ужгородського району найменовано на честь Руслана Семчище (боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у листопаді 2014р. на Луганщині, похований у Оріховиці).

Головну вулицю від №151 до №206 села Нижнє Солотвино Ужгородського району Закарпатської області найменовано на честь Володимира Лукача (уродженець Н.Солотвина, загинув у липні 1981р., виконуючи інтернаціональний обов’язок у Демократичній Республіці Афганістан).

Також Г.Москаль своїм розпорядженням перейменував вулицю Горького в селі Мужієво (населене переважно угорською громадою) Берегівського району на вулицю Ендре Аді (видатний угорський поет 19-20 ст.).

Вулицю Калініна в селі Вари Берегівського району – на вулицю Ференца Ракоці (керівник національно-визвольної війни угорського народу 18 ст.).

Вулицю Мічуріна в селі Вари Берегівського району – на вулицю Ілони Зріні (активна учасниця національно-визвольної війни угорського народу 18 ст.).

Вулицю Жовтневу в селі Гать Берегівського району – на вулицю Адальберта Ерделі (видатний закарпатський живописець).

Вулицю Суворова в селі Свобода Берегівського району – на вулицю Сагайдачного;

Вулицю Мічуріна в селі Рокосово Хустського району – на вулицю Василя Попа (відомий український літературознавець, уродженець Рокосова).

Наступні розпорядження голови ОДА про перейменування топонімів у рамках закону про декомунізацію будуть підписані найближчим часом.

http://www.carpathia.gov.ua/ua/publication/content/13351.htm

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *