Прес-центр штабу АТО На Луганщині артилеристи сил АТО вдосконалили практичні навичкиПротягом цього тижня на

Прес-центр штабу АТО

На Луганщині артилеристи сил АТО вдосконалили практичні навички

Протягом цього тижня на Луганщині із артилерійськими підрозділами Збройних Сил України, які відведено від лінії розмежування на відстані визначені Мінськими домовленостями, були успішно проведені практичні заняття з предметів бойової підготовки.

Зокрема, під керівництвом офіцерів групи ракетних військ та артилерії оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» відпрацьовано контрольні тренування зі стрільби та управлянням вогнем. До практичних заходів залучалися батареї та дивізіони, на озброєнні яких перебувають такі зразки озброєння, як: БМ-21 «Град», 2А36 «Гіацинт», 2А65 « МСТА-Б», самохідні артилерійські установки 2С3 «Акація», гармати Д-20, МТ-12 «Рапіра» та інші.

В ході денних та нічних тренувань підрозділи артилерії здійснили марші у визначені полігони, зайняли непідготовлені вогневі позиції, виконали завдання з підготовки до стрільби і управління вогнем та відпрацювали по умовному противнику.

За словами командування оперативно-тактичного угруповання «Луганськ», чимало часу під час польового вишколу приділялося швидкості та точності враження цілей, питанням організації взаємодії, а також злагодженості розрахунків гармат та бойових машин.

Найближчим часом в Луганській області заплановано провести контрольно-комплексні заняття із мінометними батареями окремих механізованих бригад Збройних Сил України. В ході цих заходів артилеристи з мінометів калібрів 82- та 120 міліметрів виконають бойові стрільби на полігонах, розташованих на відстанях, що передбачені міжнародними домовленостями, а також відпрацюють нормативи зі спеціальної підготовки.
https://www.facebook.com/ato.news/posts/1182175718459..

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *