В самопроголошеній «ДНР» заявили про майже 500 зниклих безвісти людей

Бойовики припускають, що зниклі потрапили в український полон

За минулий тиждень апаратом «Уповноваженого з прав людини» в «ДНР» було зареєстровано 2 заяви про зникнення безвісти бойовиків. Про це повідомляє прес-служба «омбудсмена» «ДНР».

«За минулий тиждень апаратом було зареєстровано 2 заяви про зникнення безвісти військовослужбовців армії «ДНР», — йдеться в повідомленні.

Бойовики припускають, що зниклі потрапили в полон.

«Всього ж на даний момент в місцях позбавлення волі українською стороною утримуються близько 957 осіб, серед яких 316 військовослужбовців, 488 політичних в’язнів і 153 цивільних особи, які не мають до конфлікту ніякого відношення. Ще 490 людей вважаються зниклими без вести, можливо, вони також знаходяться в українському полоні», — заявили в прес-службі.

Раніше народна депутатка Ірина Геращенко повідомляла, що бойовики знову штучно занижують кількість українських заручників на своїх територіях.

За її даними, із полону бойовиків за рік звільнили 2905 українців, в заручниках залишаються 156 осіб, серед полонених близько 100 є військовослужбовцями.

Також в ефірі «Громадського радіо» Анатолій Поляков після звільнення з 9-ти місячного полону в підвалах «ДНР», розробив разом з ГО законопроект, який регламентував би права колишніх цивільних заручників.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *