Діаспора зі США надіслала в Україну понад 14 тонн гуманітарної допомоги

Гуманітарний вантаж на суму 130 тисяч доларів надіслали вихідці з України, які у США об’єдналися у Злучений український американський допомоговий комітет, повідомляє “День“.

В Україні волонтери зібрали інформацію про актуальні потреби і надіслали її американським благодійникам. Відтак українська діаспора сформувала контейнер допомоги у 14,5 тонн і відправила його до України.

За словами волонтерів, у гуманітарному вантажі серед найбільш цінних речей – дороговартісне медобладнання.

“Вартість всієї допомоги – 130 тисяч доларів. Левову частку цієї суми займає саме медичне обладнання. Це електричні хірургічні ліжка та інші системи. Є дуже багато літератури державницького спрямування. Багато є допомоги, що призначена для сиротинців, – розповідає активіст всеукраїнської мережі “Вільні люди” Іван Ковалик.  – Українська  діаспора відправила допомогу  поромом. Все прибуло в Гданськ (Польща), потім перевезено до Тернополя. Я займався оформленням документації на митниці. Там сказали, що такого великого гуманітарного вантажу давно не було”.

Розвезенням цієї допомоги по Україні будуть займатися Логістичний центр допомоги бійцям АТО та всеукраїнська мережа “Вільні люди”

“Ця допомога буде розповсюджена по всій Україні, в тому числі в зоні АТО. Надіслане буде передане госпіталям та лікарням, а також постраждалим в зоні АТО”, – зазначив волонтер Логістичного центру допомоги бійцям АТО Богдан Кіндій. – У вантажі є інкубатори для новонароджених діток, рентген-апарати, інвалідні візки, є навіть електричний інвалідний візок, який передамо на реабілітаційний центр”.

Нагадаємо, протезисти зі США, Канади та Великобританії навчають у Львові українських фахівців.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *