Смертники напали на відділок поліції в Ставропольському краї

Група бойовиків-смертників напала на відділок поліції у російському Ставропольському краї. Прогримів щонайменше один вибух.

Повідомляється, що ніхто з правоохоронців та цивільних не загинув.

Напад і пошкодження

“Було скоєно напад на відділ поліції у Новоселицькому районі. Один нападник підірвав себе, ще двоє були ліквідовані”, – повідомив Російській службі Бі-бі-сі представник ГУ МВС Росії по Ставропольському краю.

За його словами, жертв і постраждалих серед поліцейських і мирних жителів немає.

Була пошкоджена будівля відділку та службовий транспорт.

За попередніми даними, один із нападників був місцевим жителем. Особи інших поки що не встановлені.

“Бойовики пересувалися на зеленому вітчизняному автомобілі ВАЗ-21099. Зараз ця машина у розшуку”, – розповіло агенції “Інтерфакс” джерело у силових структурах.

А як повідомило джерело іншої агенції – ТАСС – інцидент “має всі ознаки теракту”.

За даними ЗМІ, нападники мали при собі гранати.

За вказівкою міністра внутрішніх справ Росії Володимира Колокольцева у район направили спецгрупу його відомства. У районі запровадили режим контртерористичної операції.

У регіональній прокуратурі повідомили, що місце злочину оточене, там працює оперативно-слідча група. На місце події також виїхав прокурор області Юрій Туригін.

Губернатор краю Володимир Володимиров розпорядився взяти під посилену цілодобову охорону всі лікарні, школи і дитячі сади в районі події. Більшість дітей було евакуйовано, а у районній лікарні залишилися тільки важко хворі і медичний персонал.

Всі масові заходи в регіоні скасовані.

Раніше джерела російських інформагентств повідомляли, що поруч з відділенням одночасно підірвалися три смертники, проте ця інформація підтвердилася лише частково.

Село Новоселицька знаходиться за 120 км на схід від Ставрополя та за 60 км від міста Будьонновськ, де у 2015 р. загін чеченців на чолі з Шамілем Басаєвим захопив кілька сотень заручників.

Кількість його населення оцінюється у 8,5 тис. людей.

What’s wrong with the BBC? This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *