Трохи вранішніх новинПрем’єріада по-українськи. Частина 123-я.1. Глава уряду Арсеній Яценюк оголосив про свою відставку.

Трохи вранішніх новин

Прем’єріада по-українськи. Частина 123-я.
1. Глава уряду Арсеній Яценюк оголосив про свою відставку. Про це прем'єр заявив у своєму зверненні, яке оприлюднено в ефірі 10 квітня. Яценюк заявив, що складає обов'язки прем'єр-міністра. За його словами, відповідне подання буде внесено до Верховної Ради 12 квітня.

2. Знову в ЗМІ з’явилася інформація про те, що переговори про створення нової коаліції та формуванню нового Уряду вийшли на фінальну стадію. Зазначається, що каталізатором такої активності стала позиція США. Американці вимагають, щоб процес створення коаліція та легітимізації нового Уряду пройшов з 12 по 15 квітня. В ЗМІ, зокрема, повідомляють деякі деталі прем’єріади:
– Прем’єр – Гройсман, Спікер – Парубій, Генпрокурор – Луценко.
– Рада має скасувати постанову про визнання роботи Уряду незадовільною і Яценюк має піти за власним бажанням;
– розроблено проект змін до закону "Про прокуратуру", що дозволяє очолити її політику, який не має юридичної освіти та відповідного стажу.
Пізніше Президент заявив, що саме кандидатуру Гройсмана він очікує від депутатів.
3. "Одразу після обрання прем'єра, я почну консультації з керівниками усіх парламентських фракції щодо кандидатури майбутнього генпрокурора", – заявив Порошенко. В ГПУ зрозуміли, що часу в них обмаль, та почали добивати всіх тих, хто може потенційно їм нашкодити при новому Генеральному прокуророві. Екс-заступнику Генпрокурора Віталію Каську у неділю пізно ввечері на вулиці невідомі зачитали підозру у вчиненні злочину. Інкримінують махінації з житлом.
4. Європейська комісія в цьому місяці планує запропонувати ЄС ввести безвізовий режим з Україною, незважаючи на підсумки референдуму в Нідерландах. Про це повідомляє Reuters з посиланням на неназване джерело в керівництві ЄС.
5. Голландський адвокат Герард Спонг вважає, що референдум щодо асоціації з Україною, який відбувся у середу, був незаконним. Активісти "Комітету громадян ЄС" збирали підписи для проведення референдуму під хибним приводом – йшлося не про асоціацію з Україною, а протистояння з ЄС. "Організатори самі в інтерв’ю NRC це визнали. А це злочин, бо згідно зі статтею 98 закону про консультативний референдум заборонено збирати підписи під хибним приводом" – сказав Спонг.
6. На весняній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи 18 квітня депутати обговорять справу Надії Савченко та гуманітарну ситуацію у зв'язку з війною в Україні. За словами адвокатів Савченко, стан її здоров’я погіршується з кожним днем, а лікарів до неї досі не допустили.
7. Адвокат Кольченка розповіла про можливі терміни передачі українських бранців Україні. 7 квітня в Мін'юст надійшов запит від України щодо передачі Кольченка О. О., Афанасьєва Р. С., Сенцова О. Р., Солошенка Ю. Д. для подальшого відбування покарання в Україні. Мінюст РФ типу доручив підготувати всі необхідні документи. На оформлення документів має піти як мінімум один місяць, а максимум два. Але потім рішення по передачі бранців має прийняти федеральні суди. Отже всім зрозуміло, що хлопці продовжать грати роль розмінної монети в геополітичних торгах кремлівської гопоти.
8. У Монако представили перший український електромобіль від компанії-розробника – Electric Marathon International. Компанія створила концептуальний прототип електрокару і дала йому назву Synchronous.
9. В українських банках побільшало валютних депозитів. Обсяг депозитів в іноземній валюті в доларовому еквіваленті зріс на 1,8%, до 13,562 млрд доларів.
10. Мінекономторгівлі обрало Ігоря Смілянського на посаду голови Укрпошти. Ігор Смілянський має 17 років досвіду в управлінні в Україні, США, МВА в Georgetown University. Перші кроки, які Смілянський вказав у своїй презентації, наступні:
– Позбутися радянського минулого в управлінні;
– Скоротити штат та кількість відділень;
– Зробити ставку на корпоративних клієнтів;
– Створити поштовий банк для електронної комерції, виплати пенсій та прийому комунальних платежів;
– Збільшити дохідність Укрпошти.
11. Ринок мобільного та інтернет-банкінгу в Україні стрімко зростає і вже перейшов за позначку в 100 млрд грн на рік. Смартфон замість пластикової картки, банкомата та банківського клерка — тепер це найближча перспектива для українців.

Раша тудей/Раша гудбай

Новин про Рашку на вихідні було дуже мало. Тож, що є – то є.
1. Росія офіційно припинила транзит кондитерських виробів з України через територію РФ. Розпорядження випустила Федеральна митна служба Росії. Уточнюється, що Росія заборонила ввозити на свою територію продукцію кондитерських фабрик Roshen, АВК і Конті… І одразу затріщали клавіатури під розгніваними пальцями: «Це Порошенко навмисно домовився з Кремлем, щоби всі повірили в те, що він не працює на Москву. А потім ці конхвети будуть пропускати в обмін на Маріуполь».
2. Росія не перестане поставляти озброєння Азербайджану і Вірменії, навіть якщо воно використовується в конфлікті між двома цими країнами. Про це заявив прем'єр Росії Дімон Медведєв. "Якщо ми собі уявимо на хвилинку, що Росія відмовилася від цієї ролі, – ми ж прекрасно розуміємо: це місце порожнім не буде. Будуть купувати зброю в інших країнах, ступінь її летальності від цього не зменшиться", – сказав міні-Діма. А тепер уявіть цинізм Кремля. Замість того, щоб припинити постачання зброї та пригрозити сторонам конфлікту обмежувальними санкціями (економіки Азербайджану та, особливо, Вірменії зазнали б значних втрат через обмежувальні санкції з боку РФ), замість того, щоб скликати Радбез ООН, Росія продовжує постачати озброєння сторонам конфлікту. Так, в світі багато прикладів того, як країна постачає озброєння обом сторонам конфлікту. Проте жодна країна при цьому не називала конфліктуючи сторони своїми «братськими народами».
3. Відповідно до опитувань, росіяни назвали найбільш дружньою країною Білорусь. І як відповіла Росія на дружбу сусіда? «Газпром» не має наміру знижувати ціни на газ для Білорусі, як того просив глава уряду цієї країни Андрій Кобяков. «А хто нам заплатить за наші збитки?» – рявкнули в «Газпромі». Хто заплатить? А ви в Кремлі спитайте, як ви догралися до заборони «Південного потоку», як догралися до зниження світової ціни на газ, як догралися до диверсифікації газового ринку в Європі, як догралися до скрапленого газу з США в європейських портах і як, врешті, ви просрали український ринок, втративши 5 млрд. баксів щороку.
4. Сергій Ролдугін, на якого Путяша переписав свої офшори на 2 млрд. баксів, пояснив журналістам походження своїх неймовірних статків. «Я ходил и клянчил у всех, у кого мог, потому что инструменты стоят дорого. Профессура, которая может дать лучшие советы. А я только хотел, чтобы были самые лучшие инструменты, самые лучшие профессора, самые лучшие залы» – пояснив Ролдугін, «но в какой-то момент меценаты предложили мне небольшую долю в бизнесе, чтобы уже не клянчить, а иметь собственные деньги на поддержку великой русской музыкальной школы» – додав він. Після таких слів Ролдугіна одразу згадується пісня Павла Кравцова – «Не насосала, а подарілі».
Доброго ранку, Хунта!

https://www.facebook.com/denis.pyatigorets/posts/1020..


Посилання
www.facebook.com

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *