16-18 травня Київ прийматиме культурно-мистецький захід «Донеччина UA: перезавантаження»

Сьогодні в Краматорську під головуванням т.в.о. заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Стокоза відбулася нарада з організації та проведення у Києві культурної акції, яка повинна представити творчий та інтелектуальний потенціал Донецької області.

Культурно-мистецький захід «Донеччина UA: перезавантаження» відбудеться вперше. Він триватиме в Києві з 16 по 18 квітня. За цей час в Українському домі будуть представлені виставки картин і фотографій, експозиція соляних скульптур, портрети видатних людей Донеччини. Для відвідувачів транслюватимуть відеоролики з історії та культури області. Також у рамках культурного проекту актори маріупольського драматичного театру даватимуть виставу в театрі ім. Франка.

Представники музичних училищ Маріуполя та Бахмута виступатимуть з концертами фортепіанної та камерної музики. Триденна програма завершиться виступами найкращих танцювально-хореографічних колективів області.

Перелік базових колективів, які братимуть участь у культурно-мистецькому заході «Донеччина UA: перезавантаження», вже затверджено. Деякі з учасників та організаторів акції перебувають на території, тимчасово не підконтрольній українській владі, але вони висловили бажання працювати заради представлення культурного надбання української Донеччини у Києві.

Проект передбачає спільне фінансування Донецької облдержадміністрації, Міністерства культури України, місцевих бюджетів і благодійників.

Ігор Стокоз наголосив на важливості презентації в столиці області, що зараз воює та переживає нелегкі часи. «Необхідно демонструвати країні, що Донбас є українським, що він продовжує культурно жити та розвиватись», – підкреслив заступник очільника Донецької ОДА.

По закінченню наради керівники структурних підрозділів отримали завдання з підготовки культурних заходів.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *