Боко Гарам використовує дітей для самогубних бомбових атак

 Час-Time

 Вікно в Америку

 Студия Вашингтон

    Актуально / Світ

    Боко Гарам використовує дітей для самогубних бомбових атак


    Мечеть, пошкоджена в результаті самогубної атаки

    Екстремістське угруповання в Нігерії Боко Гарам різко збільшило використання дітей для проведення самогубних бомбових атак. Про це повідомив Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ).

    В оприлюдненій у вівторок доповіді говориться, що торік до самогубних атак Боко Гарам були причетні 44 дітей, тобто вдесятеро більше, ніж рік раніше.

    Протягом минулих двох років що п’ятий нападник-смертник був дитиною, причому 75% із них – дівчата, говориться в документі.

    Терористичне угруповання надсилає дітей, які інколи несвідомі того, що несуть вибухівку, на велелюдні ринки і до мечетей, де рідко їх сприймають як загрозу.

    «Свідоме використання дітей, яких можуть змушувати нести бомби, створило атмосферу страху і підозріння, які мають нищівні наслідки для дівчат, що пережили викрадення і сексуальне насильство з боку Боко Гарам у північно-східному районі Нігерії, заявив Дитячий фонд ООН.

    За останні два роки, заявив ЮНІСЕФ, лише в Камеруні зареєстровано 21 самогубну атаку з використанням дітей. В Нігерії їх було 17, а в Чаді – дві.

    Доповідь оприлюднено у другу річницю викрадення організацією Боко Гарам 276 дівчат з Чібока, що в північному районі Нігерії. Доля 219 із них дотепер невідома.

    Джерело

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *