За втручання Головної військової прокуратури до держави повернуто нерухоме майно військового шпиталю у центрі м. Харкова, який забезпечує лікування поранених військовослужбовців, задіяних у проведенні АТО на Сході України

У рамках представництва інтересів держави в суді Головна військова прокуратура домоглася визнання за державою права власності на 6 лікувальних корпусів Військово-медичного клінічного центру Північного регіону України загальною площею 5,5 тис кв м та ринковою вартістю близько 15 млн грн.

Вказана нерухомість розташована на земельній ділянці площею 1,4 га у центрі міста Харкова (загальна ліжкова потужність центру становить понад 500 ліжок) та активно використовується для лікування поранених військовослужбовців, задіяних у проведенні антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

Зазначені будівлі та споруди ще у листопаді 2008 року були протиправно, без погодження з Кабінетом Міністрів України, передані колишнім керівництвом Міністерства оборони України у власність товариству з обмеженою відповідальність, а в подальшому – відчужені іншій комерційній фірмі.

Проте, завдяки послідовній та принциповій позиції військової прокуратури у суді, 06.04.2016 у господарському спорі поставлено крапку, а державне майно витребувано з чужого незаконного володіння.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *