ЗА КЛОПОТАННЯМ ПРОКУРАТУРИ СУДОМ НАДАНО ДОЗВІЛ НА ЗАТРИМАННЯ ТА АРЕШТ С. АКСЕНОВАПрокуратурою Автономної Республіки

ЗА КЛОПОТАННЯМ ПРОКУРАТУРИ СУДОМ НАДАНО ДОЗВІЛ НА ЗАТРИМАННЯ ТА АРЕШТ С. АКСЕНОВА

Прокуратурою Автономної Республіки Крим здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідування у кримінальному провадженні за фактом заволодіння шляхом зловживання службовим становищем посадовими особами незаконно створеного органу – «Ради міністрів Республіки Крим» та передачі у власність Російській Федерації майна, яке належить Державному підприємству України «Міжнародний дитячий центр «Артек».

З урахуванням зібраних у справі доказів так званому «голові» незаконно створеного органу Ради міністрів Республіки Крим С. Аксенову, який, зловживаючи своїм службовим становищем, у порушення законодавства України, незаконно заволодів майном вищевказаного Державного підприємства України на користь третіх осіб – Держави Російська Федерація, прокуратурою автономії повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

За результатами принципової позиції правоохоронних органів АР Крим ухвалою Печерського суду м. Києва надано дозвіл на затримання підозрюваного у вищевказаному кримінальному провадженні С. Аксенова з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Крім того, ухвалою Оболонського районного суду м. Києва накладено арешт на майно ДПУ «Міжнародний дитячий центр «Артек», яке є об’єктом кримінально протиправних дій та речовим доказом у кримінальному провадженні, на загальну суму 242 228,7 тис грн.

Правоохоронними органами АР Крим й надалі будуть вживатися усі можливі заходи для того, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення на тимчасово окупованій території України був притягнутий до відповідальності.
http://www.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications..


Посилання
www.gp.gov.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *