На кінофестивалі у Чикаго розповіли про Майдан та Голодомор в Україні

Два українських фільми представили під час кінофестивалю The 2016 Peace on Earth Film Festival. Це стрічка Аріадни Охрімович “Голодомор: голоси свідків” та фільм Бена Мозеса “Я українець: особисті історії революції”, пише Ukrainian Chicago Magazine.

Фото: Ukrainian Chicago Magazine

Хоча фільми тематично різні, спільним знаменником стали особисті історії людей, яким вдалося вижити у непростих обставинах.

Стрічка Аріадни Охрімович представляє свідчення очевидців, які підтверджують: Голодомор був актом геноциду проти українського народу.  Бен Мозес, режисер фільму про Революцію Гідності, переповідає драматичні події Майдану вустами двох молодих активістів.

Співзасновник і виконавчий директор кінофестивалю Нік Аготті запросив президента Фундації Українського Геноциду-США Миколу Кочергу взяти участь у дискусії перед показом фільму. Пан Кочерга говорив про геноцид, як визначається це поняття, голод як спланований план проти українських селян і його вплив на наступні покоління українців.

Багато з членів виконавчої ради Фундації Українського Геноциду-США також були присутні і скористалися можливістю, щоб поговорити з аудиторією і обмінятися інформацією про освітні програми, які навчають про Голокост, Голодомор, а також вірменський, камбоджійський, руандійський та інші геноциди.

Нагадаємо, у Римі українцям покажуть фільм про Іловайськ. 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *