Конгрес Бразилії розглядає імпічмент президента Русеф

У нижній палаті бразильського конгресу почалося засідання, на якому має відбутися голосування з приводу імпічменту президента Ділми Русеф. Її звинувачують у махінаціях зі статтями бюджету заради політичної вигоди.

Під час засідання депутати, які підтримують пані Русеф, перервали процедуру вигуками “Перевороту не буде!”.

Біля будівлі конгресу чергують сили безпеки, щоб завадити можливим сутичкам між тисячами протестувальників, що належать до протилежних таборів.

Пані Руссефф звинуватила своїх політичних опонентів у намаганні здійснити “державний переворот”.

Це державний переворот проти республіки, демократії і всіх бразильців, які брали участь у виборчому процесі Ділма Русеф, президент Бразилії

Вона переконувала парламентарів не голосувати за імпічмент, однак, за попередніми даними, голосів за її відставку може бути достатньо.

Якщо з 513 членів конгресу дві третини (342) проголосують “за”, це означатиме, що за справу візьметься верхня палата – сенат. Якщо ж голосів у конгресі буде більше половини, то це дозволить відсторонити пані Русеф від посади на півроку, протягом яких триватиме розслідування у її справі.

У суботу президент написала в статті для Folha de Sao Paulo: “Вони хочуть засудити невинну жінку і врятувати корумпованих”, натякаючи на кількох інших політиків, яких звинувачують у корупції.

Вона звинувачує своїх опонентів у “фальшуванні й брехні, які мають на меті скинути легітимно обраний уряд, щоб замінити його урядом, в якого не буде легітимності”.

Вона каже, що не чинила злочинів, і заявляє: “Це державний переворот проти республіки, проти демократії і, передусім, проти голосів усіх бразильців, які брали участь у виборчому процесі”.

Деякі партії з коаліції, серед яких найбільша, PMDB, вийшли з більшості й заявили, що підтримають імпічмент.

What’s wrong with the BBC? This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *