Волонтери організували першу виставку українських шевронів

У Дніпропетровському історичному музеї імені Яворницького волонтери відкрили першу в Україні виставку шевронів, передає Радіо Свобода.

У колекцію увійшло більше 1500 шевронів, подарованих бійцями волонтерам у куточку відпочинку для військових на дніпропетровському залізничному вокзалі.

На виставці представлені шеврони військовослужбовців різних бригад та батальйонів, неформальні нашивки, виготовлені для бійців волонтерами («Укроп», «Кіборг» тощо), а також шеврони цивільних – медиків, пошуковців, самих волонтерів.

Організатор експозиції, волонтер Наталія Хазан розповідає, що за кожним з них – героїчна історія однієї людини: разом зі своїми власниками шеврони побували у найгарячіших точках Донбасу.

Окрім того, на виставці представлені обереги, браслети, фотографії, особисті речі бійців, передані в дарунок волонтерам, а також артефакти із зони АТО – прапори, ящики з-під набоїв, сітки-«кікімори» тощо.

Експозиція триватиме впродовж місяця. Після цього шеврони повернуть до волонтерського куточка на вокзалі. Організатори планують передати колекцію музею після закінчення конфлікту на сході України.

Нагадаємо, українські військовослужбовці та волонтери спільно організували футбольний чемпіонат.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *