Обама виключив надсилання наземних військ у Сирію

Президент Барак Обама виключив надсилання американських наземних військ у Сирію.

“Для США чи Британії це було би помилкою… – надіслати наземні війська і скинути режим Асада”, – сказав він в інтерв’ю BBC.

На думку пана Обами, угруповання “Ісламська держава” не подолають у ті дев’ять місяців, які йому залишилися на посту президента.

“Але ми можемо повільно стискати простір, у якому вони діють”, – додав лідер.

Пан Обама перебуває у Великобританії із триденним візитом.

За словами президента, ситуація в Сирії є “вкрай складною”. “Не думаю, що тут є якісь прості рішення”, – сказав він.

“Саме лише військове рішення – і, звісно, розгортання наземних військ – не допоможе розв’язати довготермінові проблеми у Сирії”, – додав лідер.

Коаліція під проводом США, за його словами, і далі “завдаватиме ударів по цілях ІД у таких районах як Ракка і намагатиметься ізолювати ці частини країни”.

Водночас міжнародна спільнота повинна і далі чинити тиск на усі сторони, зокрема Росію, Іран та помірні опозиційні групи, щоби вони сіли за стіл переговорів і спробували домовитися про перехідний період, сказав пан Обама.

“Але це важко”, – додав він.

Щодо угруповання ІД президент заявив: “На жаль, навіть невелика група екстремістів, якщо вони готові померти, можуть завдати руйнувань багатьом нашим містам. Але я справді вважаю, що ми можемо повільно стискати простір, у якому вони діють, і зайняти такі їхні центри як Мосул і Ракка”.

За п’ять років конфлікту в Сирії загинули щонайменше 250 тисяч людей, мільйони були змушені тікати від боїв.

Від лютого в країні триває непевне перемир’я між урядовими силами та не-джихадистською опозицією. Але у США та ООН є побоювання, чи воно триватиме.

Наступного тижня у Женеві продовжаться переговори між сирійським урядом та опозиційними делегаціями, але сторони нещодавно обмінялися взаємними звинуваченнями.

What’s wrong with the BBC? This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *