У Донецькій області вперше обрали сільських старост

24 квітня в населених пунктах Черкаської об’єднаної територіальної громади (Слов’янський район Донецької області) пройшли вибори старост. Для області це перший досвід обрання сільських старост в рамках децентралізації.

Представники Департаменту з питань внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації в день виборів відвідали Черкаську селищну виборчу комісію, а також виборчі дільниці в селах Олександрівка і Прелесне.

Кошти на організацію та проведення виборів в Черкаській ОТГ виділили з місцевого бюджету. Бюлетені у кількості 3680 штук надрукували в Слов’янську. За словами голови Черкаської селищної виборчої комісії Галини Поджарової, особливих труднощів з організацією виборчого процесу у громади не виникло. «Все організовано, продумано і своєчасно зроблено. Загальна кількість виборців – 3 666 осіб. Всі виборчі дільниці відкрилися вчасно і працюють без проблем», – повідомила вона.

Голова Черкаської селищної ради об’єднаної територіальної громади Сергій Падалка розповів, що напередодні виборів були проведені зустрічі з усіма кандидатами в сільські старости.

«У нас відбулися дуже плідні інформаційні зустрічі з усіма кандидатами. Їм були надані рівні права для того, щоб вони змогли повноцінно презентувати свої програми, розповісти людям, як вони бачать свою роботу, що будуть робити для розвитку територій, на яких обираються. Це – перші вибори старост в Донецькій області, вони проходять саме в Черкаській об’єднаній громаді, тому ми переконували людей, щоб вони обов’язково прийшли і зробили свій вибір. Ми, зі свого боку, готові працювати абсолютно з усіма старостами на розвиток тих територій, які вони представлятимуть», – підкреслив Сергій Падалка.

За результатами голосування Черкаська селищна виборча комісія постановила вважати обраними:

Фальченка Олексія Володимировича – старостою сіл Олександрівка, Новоселівка, Троїцьке, Маячка.

Шевченка Юрія Михайловича – старостою сіл Прелесне, Майдан.

Колісник Тетяну Миколаївну – старостою села Привілля.

Офіційне оприлюднення результатів виборів в Черкаській ОТГ відбудеться 28 квітня.

За інформацією Департаменту з питань внутрішньої політики ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *