Україна може отримати від Євросоюзу додаткові 1,8 мільярди євро

Сьогодні представники структурних підрозділів Донецької облдержадміністрації в Краматорську зустрілися з делегацією Представництва Європейського Союзу в Україні.

Сторони обговорили проблеми, які постають перед внутрішньо переміщеними особами в регіоні, розглянули потенційні можливості співпраці між органами місцевої влади та Євросоюзу в їх вирішенні.

У ході робочого візиту на Донеччину представники ЄС повинні охарактеризувати ситуацію в області з ВПО та оцінити якість надання їм соціальних послуг. На підставі результатів дослідження Євросоюз вирішить, чи надавати держбюджету України додатковий грошовий транш у розмірі 1,8 мільярд євро.

За словами директора Департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин Донецької ОДА Оксани Головко, однією з найсерйозніших проблем для ВПО є працевлаштування. «Місця компактного проживання вимушених переселенців знаходяться поза межами населених пунктів, тому забезпечити їх імплементацію в життя громади досить складно», – наголосила вона.

Як повідомила директор Департаменту соціального захисту облдержадміністрації Олена Токарева, нині в області зареєстровано більше 722 тисячі ВПО, з яких майже 430 тисяч – пенсіонери. З обласного бюджету щомісяця надходить близько 60 мільйонів гривень для адресної допомоги 90 тисячам переселенців.

За словами Олени Токаревої, наразі через законодавчі колізії допомога не виплачується. «Міністерством соціальної політики вже підготовлено проект постанови Кабінету Міністрів, який вносить зміни у цю процедуру. Ми сподіваємось, вони будуть прийняті цього тижня», – наголосила вона.

Представники ЄС домовились про зустрічі з керівниками кожного окремого департаменту Донецької ОДА, який відповідає за інтереси ВПО, для надання більш детальної інформації та вирішення подальших шляхів співпраці.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *