Відбувся мітинг-реквієм до 30-х роковин Чорнобильської катастрофи Сьогодні, …

Відбувся мітинг-реквієм до 30-х роковин Чорнобильської катастрофи

Сьогодні, 26 квітня, у м. Сєвєродонецьку віддавали шану безпосереднім ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, і тим, хто був змушений залишити рідні домівки – евакуйованим і переселенцям із зони відчуження.
Біля пам’ятника «Жертвам Чорнобиля» за участю керівництва області та міста, учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, представників духовенства, силових структур області, громадських організацій, вдів і членів сімей ліквідаторів відбувся мітинг-реквієм з нагоди 30-х роковин Чорнобильської катастрофи.
У своєму виступі керівник апарату облдержадміністрації Андрій Олійник зазначив: «Не забути і не викреслити з пам’яті українського народу – 26 квітня – 30 років тому. Як день чорнобильського болю і великої трагедії. Отримавши несумісну з життям дозу радіонуклідів, померли тисячі учасників ліквідації. Загинув кожен десятий українець-ліквідатор із тих 350-ти тисяч, які зіткнулися з «атомним пеклом» Чорнобиля».
Він висловив слова глибокої вдячності всім пожежникам, будівельникам, військовослужбовцям, представникам усіх професій, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, за їх відвагу і саможертовність.
За особистий внесок у справу подолання наслідків техногенної катастрофи ліквідатори були відзначені грамотами виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради та цінними подарунками.
Під час мітингу-реквієму учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знака, була відслужена панахида за загиблими.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *