(Відео)У Маріуполі прикордонники вшанували 30-ту річницю Чорнобильської трагедії

   Тривогою та болем сповнені серця українців, котрі пережили ту страшну ніч. Велетенське полум’я розірвало нічну темряву та навіки внесло в душі наших співвітчизників гіркі спогади. У ніч з 25 на 26 квітня 1986 року сталася найбільша техногенна катастрофа людства. Ще тисячі років знадобиться аби останні радіоактивні елементи розпалися та стали безпечними.
   Сьогодні ж небайдужі маріупольці, представники міської влади, прикордонники та представники інших силових структур віддали шану тим, хто одні із перших ціною власного здоров’я, а подекуди й життя виступили на захист світу від страшної біди. Понад 1700 жителів Маріуполя сьогодні, саме таку кількість складають ті особи, котрим сказали: “Треба”, – і вони нічого не запитуючи, поїхали в “зону”. Звичайно, наслідки аварії на ЧАЕС могли б бути набагато масштабнішими, якби не самопожертва й праця тих, хто був там протягом першого часу після лиха.
   Ще довго Україна буде здригатись у тузі від дій радіації на своїх теренах. Але одне, про що ми не повинні забувати,-людей, котрі на собі відчули ті страшні наслідки катастрофи. Доземно в подяці схиляємо голови перед ліквідаторами аварії!
Прес-служба Донецького прикордонного загону

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *