Затверджено Порядок виплати одноразових грошових винагород спортсменам та тренерам Донецької області

З метою морального і матеріального заохочення спортсменів та їх наставників, досягнення яких сприяють авторитету Донецької області і України, підтримки і стимулювання розвитку спорту вищих досягнень в регіоні, розпорядженням голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського від 14.04.2016 № 293 був затверджений Порядок виплати одноразових грошових винагород атлетам і тренерам Донеччини, які гідно виступають на міжнародних змаганнях.

Розпорядження набирає чинності з дня опублікування. Виплата винагород буде здійснюватися в межах видатків, передбачених в обласному бюджеті.

Винагорода виплачуватиметься спортсменам Донецької області – переможцям і призерам, які посіли перше-шосте місця на Олімпійських іграх, перше-третє місця у складі збірних команд України на офіційних міжнародних змаганнях: Паралімпійських, Дефлімпійських, Всесвітніх, Європейських, Юнацьких Олімпійських іграх, чемпіонатах світу серед дорослих, кубках світу, чемпіонатах Європи серед дорослих з олімпійських та неолімпійських видів спорту, чемпіонатах світу і Європи серед спортсменів-інвалідів з видів спорту, що входять до програми Паралімпійських та Дефлімпійських ігор, серед дорослих, та їх тренерам.

У розпорядженні визначені граничні розміри одноразових грошових виплат, які становлять певний відсоток від державних нагород, встановлених постановами Кабінету Міністрів України.

За медалі Олімпійських ігор спортсменам Донецької області встановлені такі винагороди: за «золото» – 325 тис. грн., «срібло» – 205 тис. грн., «бронзу» – 145 тис. грн. За досягнення на Паралімпійських іграх атлети отримуватимуть: за перше місце – 80 тис. грн., за друге – 55 тис. грн., за третє – 38 тис. грн. За підготовку спортсменів, які мають досягнення на міжнародних змаганнях, їх тренерам встановлюється винагорода у розмірі 50% (першим тренерам – 25%) від розміру винагороди, встановленої для атлета.

Якщо спортсмен на одному змаганні зайняв кілька призових місць, до суми винагороди за найвище місце додається по 30% від суми за кожне наступне місце. Спортсменам, за виступи яких Донецькій області встановлено консолідований залік з іншими регіонами України, винагорода виплачується у розмірі 50% від установленого розміру.

З повним текстом розпорядження голови Донецької облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації можна ознайомитися в прикріпленому файлі.

За інформацією управління з питань фізичної культури та спорту ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *