Керрі привітав зусилля арабських країн у боротьбі з тероризмом

 Час-Time

 Вікно в Америку

 Студия Вашингтон

    Актуально / США

    Керрі привітав зусилля арабських країн у боротьбі з тероризмом


    Джон Керрі

    Держсекретар США Джон Керрі дав високу оцінку зусиллям країн Близького Сходу з проведення політичних і економічних змін у регіоні.

    В ексклюзивному інтерв’ю телеканалу al-Hurra в четвер Керрі також привітав зусилля арабських країн у боротьбі з терористами «Ісламської держави».

    Всього в боротьбі з ІДІЛ беруть участь 66 країн і, як зазначив Керрі, близькосхідні держави «активно залучені в ці зусилля».

    За його словами, завдяки спільним зусиллям коаліції вдалося «звільнити і знову закріпити за місцевими органами влади 44 відсотки територій, захоплених ІДІЛ в Іраку, і близько 16-17 відсотків захоплених територій у Сирії».

    Як зазначив Керрі, США та їх союзники роблять ряд конкретних заходів для боротьби з «Ісламським державою», в тому числі спрямованих на те, щоб позбавити угруповання фінансування, перешкодити поширенню радикальних ідей серед молоді. Ці цілі досягаються за допомогою просування різних ініціатив у соцмережах в протидію екстремістським ресурсам.

    Республіканські законодавці і кандидати в президенти висловлюють вкрай скептичну думку про стратегію президента Обами в боротьбі з «Ісламським державою».

    У четвер сенатор Джон Маккейн звинуватив адміністрацію в «короткозорому» підході, в центрі якого опинилася терористичне угрупування, тоді як іншим, ширшим проблемам на Близькому Сході не приділяється належної уваги. Маккейн виступає за відправку в регіон великого коаліційного сухопутного контингенту, однак президент Обама виключає таку можливість.

    За словами Керрі, партнери Вашингтона «вельми ефективно працюють спільно, ведучи боротьбу з бойовиками ІДІЛ на місцях, і вже усунули з поля бою багатьох лідерів угруповання».

    Керрі визнав, що є заходи, які можуть бути прийняті тільки лідерами регіону.

    Так, будучи зберігачами головних святинь ісламу, лідери Саудівської Аравії «володіють особливим авторитетом в тому, що стосується ісламу», зазначив він. За словами держсекретаря, Саудівська Аравія намагається протидіяти пропаганді ІДІЛ, і «ця найважливіша колиска ісламу міркує про те, що таке справжній іслам».

    Однак, як зазначив Керрі, Саудівська Аравія безумовно могла б зробити більше зусиль, щоб допомогти Заходу позбавити угруповання фінансування.

    Джерело

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *