“Наймиліший лікар”: загибель педіатра вразила соцмережі

У четвер від авіаудару загинув лікар Мухаммад Васім Моаз – один із небагатьох педіатрів, які лишалися в сирійському місті Алеппо, підконтрольному повстанцям.

В результаті нападу на лікарню “Аль-Кудс” загинули щонайменше 14 пацієнтів і троє лікарів.

Але смерть лікаря Моаза, з огляду на реакцію в соцмережах, вразила людей у саме серце.

Емоційний запис його колеги у Facebook вже перепостили понад 23 тисячі разів.

У ньому доктор Хатем, директор дитячої лікарні в Алеппо, віддав данину “людяності і хоробрості” загиблого лікаря.

Він розповів, що 36-річний Моаз вдень працював у дитячій лікарні, а у екстрених ситуаціях відвідував лікарню “Аль-Кудс” увечері.

“Ми з лікарем Моазом проводили разом по шість годин на день. Він був доброзичливий, добрий і багато жартував зі співробітниками”, – написав доктор Хатем.

Йому було 36 років і він досі не був одружений – чекав на кінець цієї кривавої війни, аби одружитисяКолега

“Він був наймилішим лікарем у нашій лікарні”, – додав він.

Інший колега лікаря Моаза розповів програмі BBC World Tonight, що вони працювали разом протягом п’яти років.

“Він був одним з моїх найкращих друзів. Йому було 36 років і він досі не був одружений – чекав на кінець цієї кривавої війни, аби одружитися”, – розповів він.

“Він любив свою країну, любив своє місто. Він мав перебувати поряд з цими дітьми. Хто б лікував дітей, якби всі пішли?”, – зазначив колега лікаря Моаза.

Доброчинна організація “Лікарі без кордонів”, яка підтримувала лікарню “Аль-Кудс”, повідомила, що Моаз був “одним із останніх педіатрів в Алеппо”. Він працював у лікарні з 2013 року.

“Він продовжував працювати, завжди був там і завжди турбувався про потреби людей. Він був чесним і дуже відданим. Він працював в умовах, які ви навіть не можете собі уявити”, – сказав ВВС представник цієї організації Аітор Забалгогіазкое.

What’s wrong with the BBC? This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *