Польський депутат: Гаагу дуже зацікавив звіт про воєнні злочини РФ в Україні

Депутат Сейму Польщі Малґожата Ґосєвська розповіла, що доповідь про військові злочини Росії на сході України у 2014 році викликала інтерес у Міжнародному кримінальному суді в Гаазі.

Про це співавтор документа написала у своєму Facebook, передає Польське радіо.

Джерело: Facebook-сторінку Малґожати Ґосєвської

«Завдяки підтримці посольства Польщі в Гаазі, 22 квітня я зустрілася з представниками Бюро прокурора Міжнародного кримінального суду. Заява про підозру у вчиненні низки злочинів, про які мова йде у Римському статуті, а також доповідь з доказовим матеріалом на 500 сторінках прийнятий з великим інтересом. Зустріч тривала півтори години, а конкретна розмова стосувалася, насамперед, методології, яку використовували в ході роботи зі збору доказів злочинів та ідентифікації злочинців», – зазначила польська депутат.

За її словами, тривалість зустрічі, а також детальний характер питань з боку представників суду, дають підстави вважати, що «справа сприйнята дуже серйозно».

«Зараз матеріали будуть вивчені з юридичної і фактичної сторін. На підставі цього Бюро прокурора прийме рішення про початок слідства проти осіб, вказаних у доповіді», – додала Малґожата Ґосєвська.

Вона зауважила, що після початку розслідування доказову базу можна доповнювати, зокрема, інформацією інших свідків.

Нагадаємо, польський парламентар від партії «Право і справедливість» Малґожата Ґосєвська у грудні 2015 року представила рапорт про російські злочини на сході України, підготовлений волонтерами, з якими вона співпрацює.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *