“Співпраця з регіонами в контексті мистецтва реально об’єднує країну” – Євген Нищук

28  квітня Міністр культури України Євген Нищук  зустрівся з начальником управління культури і туризму Донецької ОДА Аліною Певною.

Аліна Певна висловила вдячність Міністерству культури України за  увагу  та надану підтримку з боку відомства мистецькому середовищу Донецької області.

«Взагалі, вперше за 25 років Міністерство культури організувало комплексне навчання начальників управлінь і відділів культури Донецької області у місті Києві. І зараз наші фахівці побачили нові напрямки роботи, відвідали Американський дім, де дійшли згоди про проведення семінару-тренінгу по проектній інвестиційній діяльності галузі культури. Ця поїздка була дуже ефективною», – відзначила начальник управління культури і туризму Донецької ОДА.

Одним із важливих питань, які піднімались під час зустрічі, за словами Аліни Певної  – найголовніше  для Донеччини – це проведення культурно-мистецької акції  «Донеччина UA: Перезавантаження»,  проведення якої заплановано  на 14-16 червня  у  Києві в Українському домі  і Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка.

«Співпраця та прямий зв’язок зі Сходом України, регіоном, що переживає зараз непрості часи, надзвичайно важлива, а надто – у контексті мистецтва. Це те, що об’єднує країну. Зі свого боку міністерство культури підтримає ті ініціативи, що презентуватимуть тут культуру Донеччини, яка зараз виходить на новий рівень, демонструє перезавантаження всього суспільства  Донбасу» –  зазначив Євген Нищук.

Також, під час зустрічі  йшла мова  про налагодження співпраці у здійсненні реформування  галузі  в умовах проведення децентралізації та  можливої участі Мінкультури у проведенні у вересні цього року фестивалю «Пісні і мир».

За інформацією управління культури і туризму ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *