У краматорській школі відбувся відкритий урок з геополітики

У Краматорській загальноосвітній школі № 22 в рамках національно-патріотичного виховання відбувся відкритий урок з геополітики. Лекцію для випускників про особливості розвитку геополітичної ситуації після розпаду СРСР, роль України в світових і регіональних процесах та причини російської агресії прочитав директор департаменту з питань внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації Олександр Меланченко.

«Гібридна війна почалася давно. Російські спецслужби розуміли, що без України, без виходу на південь, російський імперіалізм навряд чи відбудеться. Для задоволення імперських амбіцій необхідна була Україна, тому що Україна – це найкращі землі, це кадровий та інтелектуальний потенціал. Скільки б не говорили, що в Україні знизився рівень освіти, це неправда. У нас дуже багато розумних, обдарованих дітей», – зазначив Олександр Меланченко.

Стосовно питань регіонального розвитку, директор обласного департаменту внутрішньої політики підкреслив, що Донеччині ментально близькі і історично притаманні європейські цінності.

«Історія Донбасу – це історія не царської Росії. Донбас будували європейці, це історія Європи. Це історія таких країн, як Німеччина, Бельгія, Франція – європейські промисловці освоювали наш край, перетворюючи Донбас в індустріальний центр. Тому більш європейської частини України, ніж наш Донбас, годі й шукати», – вважає Олександр Меланченко.

За інформацією Департаменту з питань внутрішньої політики ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *