Українська волонтерка отримала престижну нагороду у Вашингтоні

Українських благодійників відзначили на міжнародному рівні. У Вашингтоні харків’янка Олена Гончарова, керівник волонтерської організації  ”Станція Харків”, що допомагає українським переселенцям, отримала нагороду міжнародної організації Refugees International, передає “Голос Америки“.

Олена Гончарова

На урочисту церемонію, яка також була присвячена збору коштів на потреби біженців, зібралися зірки Голівуду, дипломати, конгресмени, власники компаній.

Олена Гончарова – голова волонтерської організації “Станція Харків”.  За два роки роботи волонтери цієї організації допомогли понад ста тисячам біженцям з окупованих територій Донбасу: консультаціями, соціальною, психологічною допомогою, допомогою з  пошуком житла та роботи, а також – заняттями з дітьми, які через військові дії відстали від шкільної програми.

З Оленою Гончаровою та її командою президент організації Refugees International Майкл Габудан познайомився минулого року під час поїздки в Україну.

“Олена вразила тим, як вона організувала “Станцію Харків”, щоб приймати людей, які приїжджають на залізничну станцію в Харкові. Вони мобілізували широку підтримку для біженців. Вони були настільки успішними, що тепер міжнародні організації розглядають їх в якості партнерів.  Громадянське суспільство  стає реальною силою в світі. Але те, що ми побачили в Україні,  – вище середнього від того, що ми бачили  світі, але це – загальний тренд”, – зауважив Майкл Габудан.

Окрім харків’янки Олени, престижну нагороду також отримав Річард Бренсон, мільярдер та власник бренду Virgin, за його лідерство в глобальних зусиллях із завершення конфліктів.

Нагадаємо, українці в Еміратах заснували премію для активістів своєї громади.  

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *