Військових США покарали за обстріл афганської лікарні

Шістнадцятьох американських військовослужбовців покарали дисциплінарними заходами за бомбардування лікарні у афганському місті Кундуз, де загинули 42 людини.

Трагічний інцидент стався у жовтні 2015 року під час боїв із бойовиками руху “Талібан” за місто Кундуз. У атаці загинули, в тому числі, медики міжнародної організації “Лікарі без кордонів”.

За інформацією джерела американського інформагентства Associated Press, військовим США не висунули жодних кримінальних звинувачень.

Натомість, за офіційними даними, військовим виписали адміністративні догани; для декого із них це може означати кінець кар’єри у армії.

Раніше американське військове слідство встановило, що обстріл лікарні був “людською помилкою”.

“Лікарі без кордонів” назвали удар по лікарні воєнним злочином. У організації заявили, що кілька разів зв’язувалися із американськими силами безпосередньо під час бомбардування, повідомляючи, що лікарня потрапила під обстріл.

“Лікарі…” також заявили, що координати лікарні були добре відомі, і вони зв’язувалися із обома сторонами конфлікту за три дні до атаки.

Організація неодноразово просила провести незалежне розслідування інциденту.

Раніше президент США Барак Обама вибачився перед “Лікарями без кордонів” за обстріл силами Сполучених Штатів лікарні в Афганістані.

What’s wrong with the BBC? This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *