Німеччина: перед з’їздом правої партії стались сутички

Поліція в німецькому Штутгарті затримала кілька сотень людей під час акції протесту проти конференції правої партії “Альтернатива для Німеччини”.

Попри протести, дводенний з’їзд партії, на який зареєструвалось приблизно дві тисячі учасників, відкрився.

Сотні лівих демонстрантів намагались заблокувати людей перед входом на конференцію.

Поліція, яка оточила протестувальників, застосувала проти них перцевий спрей.

Серед демонстрантів були деякі із палицями та залізними прутами. Протестувальники підпалили автомобільні шини біля в ходу до будівлі, де проводять конференція.

Для охорони порядку залучили майже тисячу поліцейських.

Партія “Альтернатива для Німеччини” виступає проти “катастрофічного”, на їхню думку, рішення канцлера Ангели Меркель прийняти в країні мільйон мігрантів минулого року.

На конференції у суботу партія має узгодити політичну програму напередодні загальних виборів, що відбудуться наступного року.

Очікується, що партія відкрито заявить свою антиісламську спрямованість.

“Альтернатива для Німеччини” виступає за заборону носити паранджу, будувати мінарети та здійснювати традиційні мусульманські заклики на молитву.

Заснована в 2013 році партія зараз є в половині парламентів земель країни. Відповідно до соцопитувань, на сході Німеччини її підтримують майже 20% виборців.

За даними Інституту соціологічних досліджень в Алленсбасі, в середньому в країні “Альтернатива для Німеччини” користується підтримкою 13% жителів країни.

What’s wrong with the BBC? This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *