Тука: «Якщо протягом 48 годин терористи будуть дотримуватися припинення …

Тука: «Якщо протягом 48 годин терористи будуть дотримуватися припинення вогню, цілком ймовірно, що ми відновимо роботу КПВВ у Станиці Луганській»

Під час прес-конференції у Луганській обласній військово-цивільній адміністрації Георгій Тука прокоментував питання щодо можливості відкриття пунктів пропуску в регіоні.
«Я неодноразово попереджав про те, що для мене найголовнішим є безпека як цивільного населення, так і військовослужбовців, силовиків, тобто тих людей, які несуть службу на території КПВВ. На жаль, всі мої попередження, що у разі загострення ситуації буде прийнято рішення про закриття КПВВ, не дійшли до протилежної сторони. Наразі щодня ми отримуємо інформацію про обстріли, зокрема, і Станиці Луганської. Я не бачу логіку в цих діях. Лише тільки цілеспрямоване бажання робити все, аби ми не мали можливості відновити діяльність КПВВ «Станиця Луганська». У мене днями відбулася зустріч з ОБСЄ. Ми домовилися, що працівники міжнародної місії по обидва боки лінії розмежування виставлять свої спостережні патрулі, які будуть слідкувати за дотриманням перемир’я, зокрема, у зоні пункту пропуску. Ситуація на сьогодні виглядає наступним чином. Уночі обстрілів КПВВ не було. У той же час спостережних патрулів ОБСЄ немає. Завтра зранку в мене нарада з військовослужбовцями та силовиками щодо можливості відкриття пункту пропуску, – зазначив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука. – Моє особисте бачення залишається незмінним. Якщо протягом 48 годин терористи будуть дотримуватися припинення вогню, цілком ймовірно, що ви відновимо роботу КПВВ. Чому я говорю цілком ймовірно, тому, що під час закриття пункту пропуску його інфраструктура була неушкоджена. Але за той проміжок часу, коли здійснювалися систематичні обстріли, значні ушкодження завдані приміщенням і засобам зв’язку, які використовують на КПВВ. Треба певний час, щоб відремонтувати ті ушкодження, які ми маємо зараз».

ВІДЕО https://www.youtube.com/watch?v=CRcbxEzl7Yo&feature=youtu.be

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *