Обстановка в районі проведення АТО станом на 3 травня 2016 рокуПротягом доби противник в

Обстановка в районі проведення АТО станом на 3 травня 2016 року

Протягом доби противник в цілому дотримувався режиму припинення вогню. Зафіксовано п’ять обстрілів зі стрілецької зброї, гранатометів та 120-мм мінометів, з них: три – Зайцеве, Луганське (Слов’янський напрямок); два – Невельське, Мар’їнка (Донецький напрямок).

Зафіксовано постачання паливно-мастильних матеріалів з території РФ. До бази зберігання паливно-мастильних матеріалів (Ровеньки) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ прибуло чотири цистерни (200 тонн) з дизельним пальним.

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, артилерійських систем калібром понад 100-мм та 122-мм РСЗВ “Град” у районах Первомайськ та Озерянівка.

Продовжується знищення інфраструктури та промислових об’єктів на тимчасово окупованих територіях Донбасу. 3 травня ц.р. військовослужбовцями 4 окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ розпочато демонтаж та вивіз обладнання з території Алчевського металургійного комбінату.

Зафіксовані чергові втрати особового складу 2 АК (Луганськ) ЗС РФ:
3 травня ц.р. внаслідок необережного поводження з бойовими вибуховими речовинами, загинув один військовослужбовець 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве).

Чергові докази участі кадрових російських військовослужбовців регулярних ЗС РФ у бойових діях на сході України
Головне управління розвідки МО України продовжує цілеспрямовано збирати факти щодо кадрових військовослужбовців ЗС РФ, які приховуючи свої особисті дані та з використанням фіктивних документів, беруть участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України для подальшої передачі доказової бази таких воєнних злочинів визначеним порядком до Міжнародного кримінального суду. Інформація щодо російських військовослужбовців, які підозрюються у скоєнні воєнних злочинів на території України, регулярно передається українською стороною країнам-членам ЄС та НАТО, у т.ч. з метою розширення “санкційного” списку.

ГУР МО України встановлено, що на посаді “начальника разведки 3 отдельной мотострелковой бригады (Горловка) 1 АК (Донецк, Украина) Центра территориальных войск (Новочеркасск, Россия) Южного ВО (Ростов-на-Дону) ВС РФ” перебуває майор ЗС РФ ПАВЛЕНКО Олександр Сергійович (ПАВЛЕНКО Александр Сергеевич), за документами прикриття – КАЛАШНІКОВ. Відомо, що Олександр ПАВЛЕНКО, 17.08.1984 р.н., народився у м.Аксай Ростовської обл., у 2007 р. закінчив факультет військової розвідки Новосибірського вищого військового командного училища, проживає у м.Ставрополь.

Для виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва Росії на тимчасово окупованих територіях сходу України майор О.ПАВЛЕНКО відряджений у березні 2015 р. з посади заступника командира загону 25 окремого полку спеціального призначення (Ставрополь) 49 Армії (Ставрополь) Південного військового округу ЗС РФ.

Підрозділи спеціального призначення (загальною чисельністю близько 80 військовослужбовців) зі складу 25 окремого полку спеціального призначення (Ставрополь) 49 Армії (Ставрополь) Південного військового округу ЗС РФ, де служив майор О.ПАВЛЕНКО до його призначення начальником розвідки 3 омсбр 1 АК, у квітні 2015 р. брали участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України та дислокувались у н.п.Амвросіївка.

Встановлені чергові факти свідомої участі у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України, раніше засуджених психічно не врівноважених офіцерів ЗС РФ, які намагаються в такий спосіб залишитись на військовій службі, заслужити скасування наявних судимостей, а також отримати додаткові кошти на виплату компенсацій постраждалим за завдану шкоди.

Так, командир 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк, Україна) підполковник ЗС РФ ТІТОВ Роман Борисович (ТИТОВ Роман Борисович, за документами прикриття – ДЕМОНОВ), раніше мав судимість за перевищення службових повноважень із застосуванням насилля та зброї.

Відповідно до тексту приговору Оренбурзького гарнізонного військового суду від 3 червня 2011 р. (головуючий суддя В.ОСАДЧИЙ), 19 лютого 2011 р., командир батальйону 21 окремої мотострілецької бригади (військова частина 12128, н.п.Тоцьке, Оренбургської обл.) майор ТІТОВ Роман Борисович, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, туристичним ножем, схожим на мисливський, наніс колото-різану рану грудної клітини рядовому строкової служби, за що отримав покарання у вигляді позбавлення волі на строк два роки із позбавленням права обіймати командні військові посади. З огляду на рішення суду першої інстанції, а також винесення на користь постраждалого рішення апеляційної інстанції, загальна сума, яку офіцер ЗС РФ Роман ТІТОВ повинен був сплатити за лікування постраждалого та компенсацію завданої моральної шкоди склала більше 350 тисяч російських рублів.

Із приговору Оренбурзького гарнізонного військового суду від 3 червня 2011 р. (подається мовою оригіналу):
“…При подходе Титова Р.Б. к … Б.В.В., он схватил левой рукой за его футболку и, оттянув ее от тела последнего в свою сторону, применяя насилие, размахнувшись, умышленно нанес сверху вниз по указанной футболке режущий удар лезвием туристического ножа, находящимся в его правой руке, одновременно нанеся Б.В.В. режущий удар тем же лезвием ножа в грудную клетку, чем причинил Б.В.В. тяжкий вред здоровью в виде колото-резаной раны грудной клетки справа, проникающей в плевральную полость, сопровождавшейся гемопневмотраксом, с пересечением V ребра и внутренней грудной артерии.
… Признать Титова Р.Б. … виновным в совершении преступления, предусмотренного пунктами «а», «в» части 3 статьи 286 УК РФ, на основании которой с применением статьи 64 УК РФ, назначить ему наказание в виде лишения свободы на срок 2 (два) года с лишением права занимать командные воинские должности в Вооруженных Силах, других войсках и воинских формированиях Российской Федерации, связанные с руководством личным составом, сроком на два года.
В соответствии со статьёй 73 УК РФ считать назначенное Титову Р.Б. основное наказание в виде лишения свободы условным с испытательным сроком в 3 (три) года, в течение которого он надлежащим поведением должен доказать своё исправление.
…Взыскать с Титова Р.Б…. в пользу Б.В.В. – 100000 (сто тысяч) рублей в счет компенсации морального вреда.
…Гражданский иск начальника филиала … к Титову … о возмещении денежных средств затраченных на лечение потерпевшего – удовлетворить полностью.
Взыскать с Титова … в пользу филиала … – 127319 рублей (сто двадцать семь тысяч триста девятнадцать) рублей в счет возмещения средств, затраченных на лечение потерпевшего…”.

Додатково зазначаємо, що ротні тактичні групи із складу 21 омсбр 2 Армії (Рощинський, Самарська обл.) Центрального військового округу (Єкатиренбург) ЗС РФ, де служив підполковник Роман ТІТОВ до його призначення командиром 11 омсп 1 АК ЗС РФ, до лютого 2016 р. на ротаційній основі брали участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України у районах н.п.Луганськ та Краснодон.

Нагадуємо про неминучість покарання за воєнні злочини, що не мають строків давності, та відповідальність за які передбачена нормами міжнародного і національного кримінального права.

http://gur.mil.gov.ua/content/situation-in-ato-area-a..


Посилання
gur.mil.gov.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *