(Відео)Прикордонники Донецького загону відзначили найбільше релегійне свято-Пасху

   Прикордонники Донецького загону відзначили головне свято усіх віруючих-Великдень. Задля попередження будь-яких провокаційних дій з боку бойовиків та недопущення дестабілізації обстановки прикордонники на період святкових днів несуть службу у посиленому режимі. Тому, цьогоріч багатьом військовослужбовцям довелось у цей день перебувати на службі, забезпечувати безпеку та спокій людей, які проживають у прифронтових селищах та містах. Та не зважаючи на це, в усіх підрозділах, які розміщенні на ділянці відповідальності загону військові відзначили це велике свято у дружньому колі побратимів.
   У різний час на різних підрозділах священники освятили пасхальні куличі та яйця. Прикордонники, які не перебували на службі, були присутні на богослужінні. Ті, хто ніс службу-скуштували пасочку зранку. А на одному з підрозділів, прикордонники разом із священником після богослужіння повезли свячену пасочку тим, хто в цей час був на службі.    Хоч для багатьох фронтовий Великдень вже не є новизною та подумки, військові всеодно перебували вдома, з рідними. Серед священників, які здійснювали служіння Господнє на лінії розмежування, є такі, які разом із військовослужбовцями перебувають на фронті вже протягом тривалого часу. Одним з таких є отець Макарій. З прикордонниками на лінії розмежування він вже протягом семи місяців. Каже: “Сьогодні кожен з них молився й просив у Бога єдиного-миру, злагоди для України й нарешті повернутись живими й здоровими до своїх домівок”. “Дух у хлопців-бойовий! Не зважаючи, що святкують Пасху не вдома, настрій у хлопців піднесений. Вони чекали цього дня.”-розповідає старший лейтенант Богдан Фарина.
   Замість кошиків каски, але наповнення і атрибутика незмінна. “Христос Воскрес!”, “Воістину Воскрес!”-лунало у всіх підрозділах Донецького загону.
Прес-служба Донецького прикордонного загону

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *