Міністр оборони США пообіцяв відвідати Україну

ukrainian.voanews.com

Міністр оборони США Ештон Картер має намір прибути в Україну з візитом, і налаштований на продовження співпраці у військовій області, пише Дзеркало Тижня із посиланням на ТАСС.

«Їх міністр оборони (Степан Полторак – ред.) дуже хороший професіонал, – сказав глава Пентагону. – Я багато працюю з ним, зустрічав його кілька разів в Європі і сподіваюся поїхати туди».

При цьому Картер не назвав конкретних дат поїздки.

Міністр також нагадав, що США надають допомогу Україні у підготовці та оснащенні її збройних сил за спеціальною програмою, що здійснюється на Яворівському полігоні. За його словами, Сполучені Штати «підштовхують також своїх європейських союзників до того, щоб вони робили більше в цьому плані».

«Думаю, що і ми, і Європа надовго збережемо партнерство з Україною у сфері безпеки», – сказав американський міністр.

Говорячи про ситуацію на сході України, Картер зазначив, що виконання мінських домовленостей залишає бажати кращого, але він сподівається, що «будь-якої ескалації насильства на сході України більше не станеться».

Раніше Вашингтон анонсував виділення 335 мільйонів доларів для реформування сектору безпеки і оборони в Україні. З 2014 року США вже надали Україні військову допомогу на 260 мільйонів доларів, включаючи постачання наметів, бронежилетів, тепловізорів, транспортних засобів, медичного та інженерного спорядження, портативних радіостанцій, противомінометних радарів і патрульних катерів. У той же час, Сполучені Штати не постачають Україні летальне озброєння.

Військові інструктори з США, Канади та інших країн НАТО задіяні у підготовці військовослужбовців ЗСУ та Національної гвардії.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *