Підготовче судове засідання у кримінальному провадженні стосовно О. Єфремова до теперішнього часу так і не розпочато

Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою О. Єфремова, С. Гордієнка та О. Стояна у фальсифікації результатів голосування народних депутатів України 16.01.2014 з метою протиправного прийняття Верховною Радою України Законів, спрямованих на перешкоджання проведенню мирних акцій протесту, за які насправді проголосувала меншість від необхідної кількості голосів депутатів. У суспільстві ці Закони отримали назву «диктаторські».

20.10.15 обвинувальний акт за ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України стосовно колишніх народних депутатів України О. Єфремова, С. Гордієнка та О. Стояна скеровано до Печерського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

Водночас до теперішнього часу підготовче судове засідання у кримінальному провадженні так і не розпочато. Внаслідок чого не розглянуто клопотання прокурора про продовження О. Єфремову запобіжного заходу.

Після початку судового розгляду провадження Генеральною прокуратурою України у черговий раз буде заявлено клопотання про покладення на О. Єфремова процесуальних обов’язків та застосування електронного браслету.

Разом з тим, нагадаємо, що відносно О. Єфремова діє запобіжний захід – застава. Відповідно до вимог КПК України застава є безстроковим запобіжним заходом та може бути скасована виключно за рішенням суду, тому твердження про те, що відносно О. Єфремова не обрано запобіжний захід є безпідставним.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *