Щодо російської вимоги «гарантій того, що Савченко відбуде повний термін покарання в Україні»Росія вимагає

Щодо російської вимоги «гарантій того, що Савченко відбуде повний термін покарання в Україні»

Росія вимагає від України «гарантій того, що Савченко відбуде повний термін покарання в Україні». Ця вимога Кремля мало відноситься до реальності, оскільки її мета зовсім в іншому, а саме:

Путінські «ура-патріоти» і адепти «русского міра» не зможуть змиритися з тим, що Надію Савченко відпустять, їх накрутили вже до психічно неврівноваженого стану, тому Кремль просто намагається зняти з себе відповідальність за те, що засуджений російським судилищем головний «ворог русского міра» буде на свободі
Зробити чергову підлість Надії Савченко та Україні
Поставити в складне положення Савченко та офіційний Київ, де вибір начебто між визнанням вироку російського «суду» з певними «гарантіями відбування нею повного терміну ув’язнення» та екстрадицією Надії в Україну.

Але дещо в російському «сценарії» не сходиться, і це важливо:

Чи дасть Москва «дзеркальні» гарантії того, що Александров та Єрофеєв відбуватимуть повний термін ув’язнення в Росії за рішенням українського суду?! Очевидно, що для путінської Росії є неприйнятною умовою визнання рішення українського суду і ув’язнення за ним Александрова та Єрофеєва в Росії, оскільки це буде означати «слабкість Путіна», який «допустив в Росії ув’язнення захисників Донбасу від Хунти за рішенням суду цієї Хунти». Тому ми ще раз наголошуємо, що ці заяви Кремля не мають відношення до реальності.

Що ще важливо розуміти:

1. Надію Савченко намагаються обміняти саме за процедурою «екстрадиції засудженого для відбування покарання на батьківщині»
2. Ця процедура формально передбачає визнання рішення російського суду (але можуть бути нюанси)
3. Обрана саме ця процедура лише тому, що РФ не визнає себе стороною конфлікту та не визнає ні Савченко, ні Александрова ні Єрофеєва військовополоненими. Для Кремля принципово хоча б формально відмежовуватися від поняття «обмін військовополоненими»
4. Усі вимоги Кремля – це частина пропаганди і «гри на публіку».
5. Визволення Надії Савченко залежить виключно від бажання чи небажання Кремля це робити, а не від «закону» чи «юридичної процедури», як то Кремль намагається «впарити» світовій спільноті.
http://i-army.org/ru/shhodo-rosijskoyi-vymogy-garanti..


Посилання
i-army.org

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *