Платіні йде у відставку з посади керівника УЄФА

Керівник УЄФА Мішель Платіні піде у відставку зі свого посту, оскільки спроба оскаржити шестирічну заборону працювати у футболі виявилася невдалою.

Спортивний арбітражний суд у понеділок скоротив цей термін до чотирьох років та зменшив розмір штрафу, що його має виплатити Платіні з 80 до 60 тисяч швейцарських франків. Після оголошення вердикту 60-річний Платіні заявив, що піде з посади.

Минулого року Платіні та колишнього керівника ФІФА Зеппа Блаттера визнали винними у порушенні етики через грошовий переказ у майже 2 млн доларів від Блаттера на ім’я Платіні у 2011 році.

Обоє стверджують, що виплату здійснили легально: так нібито оплачувались консультативні послуги, що їх Платіні надавав Блаттеру у період між 1998 та 2002 роками. Домовленості про таку оплату, за їхніми словами, були “джентльменськими”, себто не зафіксованими письмово.

Апеляційний комітет ФІФА скоротив їхній початковий термін відлучення від футболу з восьми років до шести.

Платіні оскаржив це рішення у Спортивному арбітражному суді, однак так і не зумів переконати трьох суддів у правомірності платежу від Блаттера.

Окрім того, цю справу розслідує швейцарська прокуратура.

Коли суд оголосив рішення, Платіні заявив: “Я відходжу від обов’язків президента УЄФА, щоби продовжувати свою боротьбу перед швейцарським судом, аби довести свою невинуватість у цій справі”.

Рішення арбітражу пан Платіні вважає “глибоко несправедливим”.

В УЄФА повідомили, що “обговорення наступних кроків” відбудеться 18 травня, і що до того часу європейський футбольний союз не призначатиме тимчасового керівника.

Let’s block ads! (Why?)

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *