Запобігання екологічній катастрофі на Донбасі блокує Росія, — нардеп Тимчук

За словами Тимчука, в опублікованих раніше даних про аварію на Дзержинському фенольному заводі є серйозна неточність: відповідальність за ситуацію лягає не на штаб АТО, а на російську сторону

Російська сторона, яка представлена ​​в СЦКК (Спільний центр з контролю та координації), не бажає вирішити питання з бойовиками щодо забезпечення режиму «тиші» на час проведення робіт на дамбі, написав нардеп Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Фейсбук. 

«Зокрема, як свідчать документи, що передані мені українською стороною СЦКК, штаб АТО за останні три місяці двічі (!) погоджував проведення робіт на дамбі — в березні і квітні цього року», — зазначив Дмитро Тимчук. 

Однак, за його словами, станом на 15.05.2016 року відповіді від російської сторони щодо рішення на якийсь час припинити вогонь з боку бойовиків так званої «ДНР« не надходило. «Відповідно, роботи заблоковані — цивільний персонал зі зрозумілих причин не готовий проводити роботи під вогнем бойовиків», — повідомив Тимчук. 

13 233 041_877 913 829 003 940_218 611 891 015 646 103_n.jpg


Копія довідкиАвторські права: Дмитро Тимчук

Чергова заявка на проведення робіт надійшла в штаб АТО 10 травня, орієнтовно вона буде розглянута 16-18 травня. Штаб АТО, за словами нардепа Дмитра Тимчука, надасть дозвіл на проведення робіт, щодо бойовиків — невідомо. 

Як повідомлялося, за словами Тимчука, на Дзержинському фенольному заводі пошкоджений трубопровід, і в даний час рівень рідини в накопичувачі досяг критичної позначки. Прорив дамби може викликати техногенну катастрофу

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *