Жебрівський назвав останній термін виконання Закону про декомунізацію

Сьогодні голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський під час засідання колегії ОДА поставив перед міськими головами і очільниками райдержадміністрацій остаточний двотижневий термін на виконання Закону про декомунізацію. Фактично строк спливає 31 травня.

Згідно з вимогами Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», міські та районні ради Донецької області повинні перейменувати міста, вулиці, демонтувати пам’ятники, які є спадщиною комуністичного режиму.

Як доповів директор Департаменту внутрішньої політики Донецької ОДА Олександр Меланченко, всі міста, селища і райони області наразі перейменовані. У містах Бахмут, Торецьк і Добропілля у повному обсязі перейменували вулиці. Не всі об′єкти топоніміки перейменували в Авдіївці, Маріуполі та Слов′янську. За словами керівника департаменту, станом на 26 квітня 2016 року на території, підконтрольній українській владі, вимоги Закону України виконані на 90%.

Павло Жебрівський звернувся до місцевих рад із закликом завершити процес – обрати і затвердити на сесіях нові найменування. «Інакше за 2 тижні я видаю розпорядження, яким перейменую вулиці, що залишились. Не хочу ламати нікого через коліно, але це означатиме, що сільські й районні голови не доопрацювали. У нас достатньо місцевих донецьких героїв, на честь яких можна назвати вулиці», – підкреслив він.

Також голова Донецької ОДА закликав міських голів Костянтинівки, Дружківки, Краматорська та Слов′янська завершити процес створення єдиного проспекту імені Олекси Тихого.

«Справді було б правильно відзначити уродженця Костянтинівського району. Вулиці в межах міст уже перейменували, тепер потрібно створити єдину нумерацію будинків. Я думаю, це було б гідне увічнення донецького хлопця, який щиро боровся за вільну, незалежну Україну», – додав очільник області.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *